Kunnen konijnen ook kruisen met cavia's?

Ik zie tot mijn grote schrik net mijn konijn op mijn cavia "sporten"..
daar kan toch niets van komen?
of wel!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

haha, vrees niet hoor! afgezien van een goeie konijnen-conditie zal het verder geen vruchten afwerpen. een cavia is een knaagdier en een konijn niet. dieren die verwant zijn aan elkaar (geit/schaap of lama/kameel) kunnen kruisen, al dan niet met genetische manipulatie. een konijn en cavia zal dat dus niet gaan lukken :) je hoeft niet bang te zijn dat je op een dag rare wezens in het hok vindt. :) konijnen staat bekend om hun...uhm... sportieve gedrag, dus je konijn is geen uitzondering.

Dat kan, alleen kunnen ze geen vruchtbare nakomelingen krijgen

Konijnen hebben 44 (22 paar) chromosomen en cavia's hebben er 64 (32 paar). Een haas heeft 24 paar chromosomen, die is niet eens te kruizen met een konijn. Een Konijn en een Cavia zijn dus onmogelijk om te kruizen. Toegevoegd na 29 minuten: Mijn zus heeft een Konijnen en Cavia opvang. Daar zitten ze ook door elkaar.

Bronnen:
http://www.animalhome.nl

Nee kan geen kwaad.Komt geen konijncavia ras van.Vinden mekaar wel aardig en voelen zich duidelijk fijn bij mekaar.Dus laat ze met rust kan geen kwaad.

Cavia is een knaagdier, een konijn een haasachtige.... Zou hetzelfde zijn als een vis met een slang te laten paren... kan niet...

Grinnik, nee, een konijn en cavia kunnen samen geen nakomelingen geven. Niet alleen chromosomaal is het een mismatch, maar ook sperma en eicellen "herkennen" elkaar niet en het zal dus nooit tot een bevruchting komen. Dat je konijn echter op je cavia zit, is niet zo verwonderlijk. De uitdrukking "kweken als konijnen" is er niet zomaar gekomen. Konijnen vieren hun lusten bot op alles wat ongeveer de juiste grootte heeft, of dat nu een ander konijn is, een cavia, een bal of een pluchen beertje. Gewoon even zien of de cavia niet overstresst raakt van de testosteron van het konijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100