Hoe komt het dat mijn poes zo verschillend reageert?

Mijn poes is in de ene kamer enorm aanhalig. Dan komt ze knorren en kopjes geven dat het een lieve lust is. In een andere kamer mag ik haar niet eens aanraken! Hoe komt dat eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt eraan in wat voor een bui ze is. Het ene moment heeft ze behoefte aan aandacht, het andere moment is ze druk en wil alleen gelaten worden.

Katten zijn rare beesten. Mijn ene kat moet en zal met alle geweld mee als ik naar de badkamer ga (waar ook de wc is). Dan 'kletst' ze honderduit, ook met veel kopjes en zo, maar ja, ik douche er natuurlijk ook, en dat vindt ze helemaal niks (dus ze weet duvels goed wat ik bedoel als ik zeg dat ze weg moet, ze luistert alleen niet - dan doe ik de deur dicht, is zij Beledigd, en dan zit ze mijn douchebeurt zuchtend en boos uit op de wasmachine, hoog en droog). Elders is ze helemaal niet zo'n kletskous, alleen als ze van buiten binnenkomt. Dus bij haar lijkt het ook aan de ruimte te liggen, of misschien weet ze heel goed dat je als je bijvoorbeeld op de plee zit, wel even blijft zitten en gaat het haar daarom.

Ik denk dat dit met territoriumgedrag te maken heeft.

Bij een van mijn katten heb ik iets wat hetzelfde lijkt: op de bank komt ze nooit bij me liggen maar als ik in bed lig, ligt ze constant tegen me aangedrukt en als ik wakker ben duikt ze iedere keer onder de hand die boven het dekbed ligt. Ik denk dat het te maken heeft met een gevoel van veiligheid. Als ik in bed lig kan ik haar niet pakken (om wat voor reden dan ook) terwijl als ik op de bank zit ik nog wel eens even de nagels wil gaan knippen of een ander 'vervelend' klusje. Het bed is onze veilige knuffelplek en dat weet ze. Waarschijnlijk heb jij met je gedrag een vergelijkbare onderscheid gemaakt dat zij wel en jij nog niet herkent?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100