wat veilig vuurwerk en hoe heet dat vuurwerk?

Ik had gehoord dat veel vuurwerk in Nederland onveilig is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veilig vuurwerk bestaat niet, al het vuurwerk kan letsel en schade toebrengen ook als het volgens de regels gebruikt wordt. Wat er echter bedoelt wordt is dat er veel vuurwerk op de markt is dat niet volledig voldoet aan de Nederlandse regelgeving, het is in principe niet veel onveiliger dan het andere vuurwerk, meestal gaat het dan om een te korte aansteek lont waardoor de lont 0.01 seconde eerder opgebrand is dan wat is voor geschreven of dat er een milligram meer kruit of ander brandbare stof inzit dan toegestaan.

zelfs van die sterretjes die voor kleine kinderen zijn bedoeld kunnen brandwonden geven als je ze niet op de juiste manier vasthoudt ik denk dat alle vuurwerk een potentieel risico heeft maar... legaal in Nederland gekocht vuurwerk afsteken zoals het moet volgens de gebruiksaanwijzing (dus niet mee gooien en voldoende afstand houden bijv), met lont en bril op zou zo veilig moeten zijn als mogelijk is

Nou er zitten toch strenge eisen op hoor waarom denk je dat er altijd die grenscontroles rond oud en nieuw zijn om illegaal vuurwerk te weren!? Daarnaast is vuurwerk zo veilig of onveilig als de gebruiker ervan. Zo'n grapjes als knallers bij de bodem vasthouden terwijl je ze afsteekt ed is natuurlijk niet veilig. Neerleggen aansteken en weglopen natuurlijk wel. Met andere worden volg de handleiding als je alles zo veilig mogelijk wilt houden dan kan er niet zoveel mis gaan.

kindervuurwerk! ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100