Is er een programma voor ''tekst naar spraak''?

Is er een programma die je tekst uitspreekt, ik wil het ook graag op kunnen slaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, hier is een groot aanbod voor. Zelfs specifiek voor nederlands. Bijvoorbeeld Fluency, zie de bron voor meerdere aanbieders..

Bronnen:
http://bit.ly/1ig4EFK

Zo'n programma heb ik, vanaf 705 euro kun jij dit ook bezitten. Deze programma's zijn bedoeld voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie, als jij 1 van die beperkingen hebt, is de kans aanwezig dat je dit vergoedt krijgt uit je zorgverzekering. Je hebt dan onder andere de keus uit Supernova, of Jaws. Je kunt het bij het aanzetten van je computer direct op laten starten en als startpagina gebruiken.

Bronnen:
http://nl.optelec.com/producten/optsnova-d...
http://www.freedomscientific.com/products/...

Om Nederlandse teksten goed te vertalen naar spraak, heb je een programma nodig dat Nederlandse tekst herkent. Het online-programma Fluency kan dat. Verder heb je een programma nodig dat de gesproken tekst opslaat als bestand. Daarvoor kun je het gratis programma Audacity gebruiken. Gebruiksaanwijzing: - download en installeer Audacity - type een tekst en kies één van de stemmen (man, vrouw, kind, Fries, Haags) - start Audacity en druk op de opnameknop - druk op “Spreek” bij Fluency - druk op de stopknop bij Audacity als de tekst gesproken is - sla het bestand op. Ik heb het getest en het werkt. Toegevoegd na 3 minuten: Correctie: type een tekst -> type een tekst in Fluency

Bronnen:
http://audacity.sourceforge.net/?lang=nl
http://www.fluency.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100