Kan het zijn dat mijn internet slomer is geworden omdat ik anti virus programma's op mijn pc heb staan?

Sinds een week of 2 geleden is onze internetverbinding ontzettend sloom geworden. we hebben het beste pakket met de hoogste snelheid van ziggo en alles is zomaar ontzettend traag geworden. Youtube filmpjes doen er meer dan een kwartier over om volledig te laden, het downloaden gaat trager dan 100 kb per seconde en soms komt het zelfs helemaal stil te staan. we hebben toevallig vandaag een monteur langs laten komen en hij heeft ons een nieuwe modem geveven maar dit heeft nog steeds niks geholpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

het kan slomer worden maar dat hoeft niet. als het aanmerkelijk langer duurt dat het bijna irritant is en je bijna spijt hebt van dat virus programma dan zou ik even langs gaan bij een electronica winkel zoals expert. daar geven ze antwoordt voor je 100% op kunt vertrouwen en waar ze eventueel ook iets aan je probleem kunnen doen.

Dat lijkt me sterk. Tijdens updates en scans kan dat even het geval zijn. Wat mogelijk is dat er bv een update blijft "hangen" en dat hoeft niet van je antivirus te zijn, microsoft had daar ook een handje van en tegenwoordig wil het met adobe en java ook nog wel es gebeuren. Het eenvoudigst is om in taakbeheer te kijken welk proces er (ongevraagd) bezig blijft en het dan uit te schakelen( doe dit liever niet met systeemprocessen ;)) Maar het kan ook gewoon zo zijn dat je antivirus niet afdoende was. Je kunt een "second opinion" doen bij bv housecall van trend micro of er misschien n virusje in is geslopen. Verder kun je online je configuratie checken op bv dslreports.com waar je kunt zien waar het probleem ligt. Ook in windows zelf zijn er allerhande diagnostische logs en tools waarmee je n indicatie kunt krijgen van het probleem, dat ligt n beetje aan je versie van windows waar dat te vinden is, maar het is wellicht eenvoudiger omdat online te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100