Hoe krijg ik 2 tabellen gecentreerd?

Ik heb de volgende code:

TABLE border="0" align="center" width="100%" bgcolor="" text="black" cellpadding="10" >
Tekst


Tekst

Tekst
Nu heb ik wel 2 tabellen naast elkaar staan, maar ik krijg zo ondanks de code align="center'' niet naast elkaar.

Iemand een idee hoe wel? Ik las wel iets over div, maar dit lukte niet. Ik doe dus kennelijk iets verkeerds...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet hoe je aan die code komt, maar die zit dus niet juist in elkaar. Het lijkt wel of je 2 tabellen in 1 tabel probeert te zetten. Een tabel wordt als volgt opgebouwd (voor 2 tabellen doe je dat dus 2 keer): ---------

tekst tekst tekst
tekst tekst tekst
--------- staat voor een tabel en wordt afgesloten met
staat voor een rij in de tabel en wordt afgesloten met staat voor een cel in de rij en wordt afgesloten met Voor meer info over tabellen: volg de link bij bron 1. Om te bepalen hoe je tabellen er moeten uitzien en waar ze moeten staan op je pagina, gebruik je beter css. Voor meer info over css: volg de link bij bron 2. Ik stel voor dat je eerst de 2 tabellen volgens het voorbeeld opstelt en dat je daarna een nieuwe vraag stelt als het resultaat nog niet naar wens is. Toegevoegd na 20 minuten: Het gebruik van tabellen om tekst op zijn plaats te krijgen op een webpagina is niet de goede manier. Een tabel wordt bij voorkeur enkel gebruikt om lijsten met data weer te geven. Voor andere teksten gebruik je een div.

Bronnen:
http://www.w3schools.com/css/default.asp
http://www.w3schools.com/html/html_tables.asp

De code die je toont is niet correct, is geen goede html, het andere antwoord geeft al aan waarom. Als je twee tabellen naast elkaar wilt hebben kan dat bijvoorbeeld zo:

Tekst Links
Tekst Rechts
border=1 is om het je te tonen, dat is bij design wel handig. Trouwens terecht dat het verstandiger is om css te gebruiken, maar zo mag het ook wel hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100