"#FFD700" is een code voor goud. Wat is de code voor deze kleur? RGB waarde = 5, 117, 117

Weet niet hoe die codes heten, blijkbaar geen RGB kleuren -_-

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

#057575 Toegevoegd na 3 minuten: Dit is de hexadecimale kleurcodering. Je moet de RGB-waardes één voor één van (gewoon) decimaal naar hexadecimaal vertalen. De makkelijkste methode is via de Rekenmachine van Windows. -- Start de Rekenmachine. -- Klik op Beeld en dan op Wetenschappelijk. Voor elke kleur doe je het volgende: -- Klik op het bolletje bij Dec. -- Type het getal in - bijvoorbeeld 117. -- Klik op het bolletje bij Hex. -- Nu verschijnt de hexadecimale waarde, in dit geval 75. Bij 5 verschijnt zo 5; daar moet je dan een 0 voorzetten, omdat je in de hexadecimale codering altijd twee cijfers/letters per kleur nodig hebt. Dat wordt dus 05. De beide 117 worden elk 75. Die 05, 75 en nogmaals 75 zet je achter elkaar, een # ervoor, en klaar.

mischien heb je wat aan deze site`s http://www.handleidinghtml.nl/ en http://www.handleidinghtml.nl/divers/kleuren/kleuren07.html

probeer $00757505 eens. Dat is de hexnotatie van jouw kleur in Delphi, dus in Windows objects. Inderdaad bij mij dezelfde kleur als jouw voorbeeld, maar of een browser die kleur exact zo teruggeeft moet je zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100