Scheurtje in de kabel van m'n MacBook lader, waar sinds net stroomflitsjes uitkomen. Levensgevaarlijk of niks aan de hand?

In de kabel van mijn (neppe) MacBook lader zit een klein scheurtje. Dat is al heel erg lang zo, hij doet het er niet minder om. Nu wil ik net mijn laptop aan de lader leggen, dus ik pak het kabeltje op, en toen 'knisperde' het een beetje en kwamen er van die stroomflitsjes uit bij het scheurtje. Levensgevaarlijk en weggooien, of is er niets aan de hand? Ik durf m'n laptop niet aan de lader te leggen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Indien het om het kabeltje gaat tussen de transformator en de laptop is het niet gevaarlijk voor de mens, dit is namelijk een lage gelijkspanning. Indien het gaat om het netsnoer, snoer tussen wandcontactdoos en de transformator (lader), is het levensgevaarlijk. Hier staat immers 230 volt op, met een maximale ampère stroom van 16 ampère. Dit kan dodelijk zijn! Maar in allebei de gevallen kan er een kortsluiting komen, dit is iets wat je niet moet willen. Hierdoor kan A, je laptop beschadigd raken B, brand veroorzaken, C, mens en dier getroffen raken. In deze is het in allebei de gevallen ook niet aan te raden om hier reparatie in toe te passen. Helemaal niet in de 230 volt kabel. Koop nieuw en je bent zeker van geen ongelukken. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100