kan ik een DVI-D (dual link) verbinden met een VGA beeldscherm?

ik heb twee beeldschermen, allebei hetzelfde (LG Flatron E2281). dit beeldscherm heeft twee ingangen; namelijk één HDMI en één VGA ingang.
maar nu is mijn probleem dat mijn grafische kaart maar één VGA ingang en één HDMI. in de midden zitten wel nog twee DVI-D ingangen. ik heb hiervoor twee adaptertjes aangeschaft wat een DVI-D naar VGA converteert, maar zodra ik deze insteek en het beeldscherm erop aansluit. geeft het beeldscherm aan dat hij geen contact heeft met de computer.
hoe kan dit? en kan ik dit op een of ander manier oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HDMI kun je zien als DVI-D samen met digitale audio. Een DVI naar HDMI kabel hoeft dus weinig (geen ?) intelligentie te bevatten, en hoeft dus ook niet duur te zijn. DVI-D naar VGA is veel moeilijker en dus ook duur(der), dus als jouw adaptertjes goedkoop waren, dan zullen het waarschijnlijk DVI-I of DVI-A naar VGA plugjes zijn geweest die alleen werken als de videokaart ook een analoog signaal aanbied op de DVI poorten. Toegevoegd na 14 uur: Uit je reacties (ook op het andere antwoord) blijkt dat je nog niet helemaal begrijpt hoe het zit. de D in DVI-D staat voor Digitaal, dus uit een DVI-D poort komen alleen digitale signalen. VGA is een analoog signaal met meer kans op storing en als de signaalniveaus tussen de aansluitingen verschillen dan krijg je ook kleurverschillen. Beter is het dus om 2 digitale aansluitingen te gebruiken (en die dus *niet* om te zetten naar het analoge VGA). Je hebt een gewone HDMI kabel nodig plus een DVI-D naar HDMI zoals http://www.konigdirect.nl/HDMI-DVI-kabel-verguld-1,50-m-%28CABLE-551G/1.5%29 (op de door jou genoemde site)

Je moet die dvi-vga converter op de eerste dvi connector aansluiten, je 2e beeldscherm op een 2e dvi poort

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100