GPU blaast bij Minecraft hard, hoe los ik dit op?

Ik heb de laatste tijd als ik Minecraft speel, dat me GPU gaat blazen...
Dan draait de GPU Fan iets van 2500 RPM en is 60 graden heet.
Ik vind nog al vervelend als ik zit te gamen dat me videokaart blaast.
Zou hier een oplossing voor zijn?
Ik heb een NVIDIA GeForce GT 640.

Toegevoegd na 17 uur:
Hier heb je een foto van me GPU:.
Ik zou het zonder vinden als die fan versleten is, want me computer is maar 1 jaar oud..

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je CPU zwaar belast wordt gaat de koeling harder draaien en dat veroorzaakt die herrie. Het zou mogelijk zijn dat je daar de boel goed moet schoonmaken. Dus maak de boel daar goed stofvrij en zorg dat er altijd genoeg zuurstof toevoer is.

als je CPU overbelast wordt kan het zijn dat hij harder gaat blazen. het kan ook zo zijn dat je CPU ventilator aan vervanging toe is. dat moet je niet zomaar geen vervangen als je weinig computer ervaring hebt ga dan naar een winkel als mycom offline. anders moet je op de maat letten van de ventilator en de kleur draad moet overeen komen met de oude. anders meet je de draadjes met een universeel meter maar dat laatste raad ik af

Laten we beginnen met de stofpluimen die ik nu op de foto zie. Maak even heel je PC stof vrij. Daarnaast heeft je pc aan de rechterzijde (haal de rechterkap je van je kast even los) een ruimte voor je kabel management. Heel veel fabrikanten en Pc bouwers zijn te lui om de kabels weg te werken met als resultaat een belemmerde airflow. Daarnaast zou je ook nog een casefan kunnen inbouwen. Als dat je niet help zou ik ens gaan kijken naar een andere GPU. GrtZ..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100