mijn pc maakt enorm veel herrie en zit vol met stof. Weet iemand hoe en met wat ik mijn pc kan schoonmaken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een busje perslucht kan ook handig zijn voor de slecht toegangelijke plekken zoals koelers ed. Verder zijn bepaalde onderdelen gewoon niet meer schoon te maken, en moet je dus vervangen. Uiteindelijk zijn casefans het meest lawaaierig. Die kun je relatief goedkoop vervangen door stillere fans van bijv. Scythe of Noctua.

Ik gebruik altijd een stofzuiger met een dunne slang eraan! Ik maak dan ook vaak de koeler van de processor los om deze goed uit te blazen!

Bij computer winkels kan je wel een spuitbusje halen waarmee je het stof weg kan spuiten. Dat werkt wel het beste. Met een stofzuiger moet je het niet doen want dat kan statische elektriciteit opwekken en daar kan je computer stuk van gaan.

Ik heb een stofzuiger die ook kan blazen. Ik blaas dan eerst en daarna zuig ik het stof weg, uit de pc en de omgeving. Ik gebruik een plastic mondstuk en zorg dat ik de elektronica niet aanraak. Wat ik niet doe is daarna poetsen. Het beetje stof waar ik niet bij kan, komt volgende keer wel aan de beurt. Dit heb ik al een paar keer zonder problemen gedaan en daarna geen warmteprobleem meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100