Hoeveel harde schijven kan je aansluiten?

Zijn dat er maar 24? (c t/m z) of gaat de nummering na z gewoon door? Zoja, hoe dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan er in principe zoveel op aansluiten als je wilt. Qua interne aansluitingen zijn er meestal wel limitaties, maar je hebt ook netwerkschijven e.d. en ik neem aan dat je die ook wilt meetellen. De nummering gaat niet door na Z:, dus je zult zelf wel een kleine aanpassing moeten maken als je meer dan 24 disks hebt. Dit doe je door meerdere disks in een directory in bijvoorbeeld C: toe te wijzen, bijvoorbeeld: c:\dev\harddisk1 c:\dev\harddisk2 c:\dev\harddisk3 Hoe dit precies moet staat hieronder in de link.

Bronnen:
http://ask-leo.com/26_drives_is_there_a_wa...

Je kunt voor zover ik weet evenveel schijven aansluiten als er ingangen op het moederbord zitten. Of dat er theoretisch (want in de praktijk ben ik het nog nooit tegengekomen) meer dan 24 kunnen zijn zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen.

Je kunt inderdaad 24 partities hebben, van A tot Z. Xinix (zat ook ooit op GV) heeft zijn pc vol hangen met schijven, nadeel is dat de computer geen nieuwe schijven herkend als de letters zijn verdeeld. Toegevoegd na 48 seconden: Sorry, A en B staan natuurlijk voor de originele Floppydisks.. Maar inderdaad van C tot Z

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100