Is dit de juiste wijze van handelen mbt een SSD schijf instellen?

Ik ben van plan om een ssd in mijn cd drive in te bouwen. Nu wil ik als volgt te werk gaan.

stap 1.
De SSD dmv een behuizing aan de laptop koppelen via usb.

stap 2.
Via een programma als AOMEI Partition Assistant (Heeft iemand hier trouwens ervaring mee?) het besturingssysteem kopiëren/klonen naar de ssd.

stap 3.
In disk management de ssd als NTFS schijf herkennen en instellen.

stap 4.
In de bios de boot drive veranderen naar de ssd schijf.

stap 5.
De ssd in de cd drive inbouwen.

Nu kan ik stap 5 ook voor het kopiëren (stap 2) uitvoeren, dat hij er al in zit. Dit lukt alleen als ik het goede model caddy kan vinden, wat lastig blijkt..

Is het een idee om de 'oude' drive te formatteren nadat het besturingssysteem op de ssd is geplaatst?

Heeft iemand tips of andere ideeën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is dus voor een laptop? Dan zou ik gebruik maken van een upgrade kit. Dan heb je er meteen een spa er bij en software om het kopiëren uit te voeren evenals software om naar nieuwe firmware te zoeken. Al is een clean install ook niet oninteressant, ben je meteen van alle bloatware af. Heb je een multiboot dan is dat zelfs een must! Want daar kan de meeste software niet goed mee overweg. Als het toch de bedoeling is de optische drive te vervangen zou ik idd dit gewoon meteen doen. Dan heb je de Sata naar USB kabel niet nodig. Stap 3 lijkt mij niet nodig. En stap 4 voor stap 5 uitvoeren heeft ook weinig zin. Toegevoegd na 1 minuut: Maar hoe je het ook aanpakt, er kan niets misgaan. Want stap 0 is een backup nemen en dat zou je sowieso regelmatig moeten doen, toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100