Je leest wel eens dat je je huid moet laten rusten. Dus geen make-up. Bedoelen ze dan dat je ook geen creme gebruikt?

Dus helemaal niets op het gezicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je huid geeft zelf wel aan wat het nodig heeft... dus of het gehydrateerd moet worden (door middel van een crème, liefst zo natuurlijk mogelijk dan natuurlijk) maar dit merk je vanzelf wel aan je huid, of deze trekkerig aan voelt of zo, wat wel heel belangrijk is SPF smeren, en dan bedoel ik een goede (zonnebrand) crème speciaal voor je gezicht want de UVA en UVB straling doet natuurlijk niet veel goeds voor je huid en dan kan deze ook niet goed herstellen maar beschadigd deze alleen maar. SPF, dus zonnebrand crème smeren dus!

Hydraterende créme's zijn goed voor je gezicht en mogen dus altijd. En natuurlijk créme's met spf kunnen ook altijd, dat is alleen maar beter. :)

als je huid er onrustig uit ziet, of je moet het gewoon laten rusten je huid, dan wordt bedoeld : helemaal niets smeren, zelfs geen zeep gebruiken, omdat alles een reactie te weeg kan brengen. dus ook geen dag- of nachtcreme.

Zeker geen make-up. Foundation of zo. Geen agressieve reinigingsproducten. Dus niet scrubben of met een alcohol houdende lotion afnemen. Als ik een 'rustperiode' inlast voor mijn huid gebruik ik een milde reinigingsmelk. Een milde lotion. En daarna een paar druppels Bio Oil. Dit is absoluut niet te vet en verstopt de poriën niet. Ik heb een gecombineerde huid van 49 jaar oud. Dus als ik eens schilfers begin te krijgen en te zeer vette plekken (ca. een keer per jaar) volg ik het bovenstaande regime voor ca. een week. Helpt altijd. Dan ga ik gewoon verder met mijn eigen regime. Oh ja, altijd make up verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100