Kun je haar shampoo ook gebruiken als douche shampoo?

deze worden namelijk gescheiden verkocht

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk kan dat. Ik doe het eigenlijk altijd: Mijn haar wassen. Het schuim over mijn lichaam verdelen. Mijn oksels scheren. En dat alles met een heel klein beetje shampoo, bedoeld voor het haar. Ik heb wel ander spul, douche-oil of douche-gel voor het lichaam. Dat gebruik ik op een spons voor als ik echt vuil ben. Maar dat is zelden. --------------------------------- De moderne shampoo's zijn helemaal niet slecht voor je huid. En bovendien: je gelooft toch al lang niet meer wat er in de reclame of zelfs op de flessen staat? Ik heb nu nivea shampoo brillianz en die zou een prachtige glans op mijn haar laten zien. Dat gebeurt gewoon niet. Echt onzin.

haarshampoo ontvet meer dan doucheshampoo,is niet zo goed voor de huid dus. Die wordt te droog. Een keertje zal geen kwaad kunnen, maar is niet de bedoeling

Volgens mij is doucheshampoo de tegenhanger van badschuim... je smeert het op jezelf en spoelt je daarna af. Badschuim doe je in bad en dan heb je een bad met schuim en je ruikt heerlijk en zo kan je je wassen. Als het op de verpakking staat: douche/shampoo of iets wat er op lijkt (meestal staat er dan 2 in 1 op, of 3 in 1), dan kan je het als allebei gebruiken. Over het algemeen wordt dat niet gedaan, je lichaam wassen met shampoo (tenminste, je hoort er niet over). Maar als jij dat graag wilt doen, dan kan je dat gewoon doen natuurlijk. Er is toch niemand die het ziet ;)

Shampoo ontvet, je huid zal er dus droger van worden, voor een keertje kan het geen kwaad, maar maak er geen gewoonte van, je huid wordt ook gevoeliger voor schimmels.

Douchegel bevat over het algemeen SLS of SLES, dit is een ontvettend ingrediënt. Hiermee maak je je huid eigenlijk echt schoon, het laagje vet en vuil gaat er af. Net als dat je de afwas schoonmaakt met een ontvettend middel. Er zitten altijd wat extra ingrediënten in die de huid weer zacht maken, zoals bijvoorbeeld olie of glycerine. Eigenlijk verschilt het niet gek zo veel van shampoo. Het zit hem in de extra ingrediënten, die maken het bijvoorbeeld een goed product voor de droge huid of voor pluizig haar. Je kan het dus ook als shampoo kan gebruiken. Maar let goed op, gebruik hier absoluut géén douchegel op oliebasis voor, ook geen creamy douchegel. Ga dus voor de meest basic douchegel die je kan vinden (het zakje bij het hotel voldoet vaak wel). Het kan je haar erg droog maken, omdat het vaak ontvettender werkt dan echte shampoo. Alleen in nood gebruiken dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100