Blaarwond; wat kan ik het beste doen?

ik heb al een week een wond van een blaar op mijn hiel. Gedeeltelijk is de wond nog vochtig.

Ik wil graag naar buiten vandaag, maar als ik sokken aan trek gaan de pluisjes vast zitten. Dat lijkt me niet bevorderlijk. Als ik een pleister op de wond doe, gaat de pleister plakken. Niet naar buiten gaan is geen optie.

Helpt het om vasaline te gebruiken en dan een pleister op te plakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

het beste is om het aan de lucht te laten genezen, maar als je er toch iets op wil doen, kun je beter Biogaze erop doen en daar een verbandje om, Biogaze plakt niet aan de wond.

Ik zou een Compeed blaren verband er op leggen,geneest zeer vlug! COMPEED® zal op elk moment van de ontwikkelingsstadia na het aanbrengen op de blaar beginnen te werken, echter hoe eerder het wordt aangebracht, hoe sneller de blaar zal herstellen. COMPEED® Blaarpleisters zijn gemaakt van 'Hydrocolloïd'-materiaal dat blaren effectief behandelt door het wondvocht vast te houden waardoor je het ontstaan van een korstje helpt voorkomen.

Bronnen:
http://www.compeed.nl/bgdisplay.jhtml?item...

Als je niets anders in huis hebt, kun je dat wel doen. Maar alleen tijdelijk, alleen zo lang je weg bent. Maar ga dan even langs de drogist voor steriele gaasjes en een flesje "jodium", Betadine. Zolang de blaar nog open is, doe je er goed aan om deze gedurende 3 dagen, 1 tot 2 keer per dag te behandelen met Betadine en de pleister te vervangen. Zo blijft de blaar goed beschermd tegen nieuwe bacteriën. Je kunt ook speciale blaarpleisters kopen om de blaar te beschermen. Dus zodra je weer terug bent: pleister verschonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100