Ga naar de inhoud

Waar woont Pandjesprins Bernhard Junior?

Update:
Waar woont Pandjesprins Bernhard Junior, de pandjesprins

In onze rubriek ‘Wie Woont Waar’ nemen we je mee op huizenjacht langs de huizen van Bekende Nederlanders. En in die zoektocht naar de meest pittoreske onderkomens mag natuurlijk de villa van Prins Bernhard Junior niet ontbreken. Trouwens het is: villa’s! Prins Bernhard Junior bezit niet 1 maar meer dan 100 panden. Hij heet dan ook niet voor niets de Pandjesprins. Waar hij zelf woont, daar kom je achter als je dit artikel leest.

De prins met meer dan 100 panden

Bernhard Junior is de zoon van Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet en woont met zijn gezin in Amsterdam. De neef van Koning Willem-Alexander is geen lid van het Koninklijk Huis en moet daarom zijn eigen geld verdienen. En dat gaat hem bijzonder goed af. Het zakendoen legt hem geen windeieren. Hij heeft in de afgelopen jaren flink wat vastgoed aangekocht en staat daarom ook in het rijtje grote namen in de wereld van het vastgoedvermogen.

Naast panden ook mede-eigenaar van Circuit Zandvoort

Prins Bernhard heeft niet alleen vastgoed, hij is ook mede-eigenaar van Circuit Zandvoort. Bernhard is de initiatiefnemer achter de terugkeer van de Formule 1 in Nederland. Daarnaast is de prins ook mede-eigenaar van een groot softwarebedrijf en hij bezit de jachtwerf ‘Waterdream’ in Loosdrecht. Dit bedrijf bouwt sloepen en grotere en zeer indrukwekkende jachten. Hierover schreven wij eerder in het artikel: Koninklijke vaartuigen: dit zijn de jachten van de Oranjes.

  • In 2022 kwam de prins in de lijst van de Quote 500. Quote schatte zijn vermogen op 125 miljoen. Later bleek het om 135 miljoen aan vermogen te gaan. Een rekenverschilletje van een lullige 10 miljoen ;)).

Bekijk hier het Instagram-account van de prins en lees daarna verder >>

Hier zien we de F1 liefhebber op het Dubai Autodrome Circuit >>

Hoeveel huizen bezit Prins Bernhard Junior?

In 2011 begonnen met 90 panden in Amsterdam, groeide het vastgoedimperium van Prins Bernhard Junior: met meldingen van 102 panden in 2017 en zelfs 590 Nederlandse adressen, waarvan 349 in Amsterdam, door verschillende bv’s beheerd.

In de volksmond heten vastgoedbezitters huisjesmelkers en pandjesbazen. Het is dan ook niet verrassend dat Prins Bernhard Junior regelmatig onder vuur licht. Eerder vroegen mensen zich al af of hij niet ook miljoenen verdiende aan Oekraïense vluchtelingen, die in panden van de prins wonen.

Prins Bernhard Junior bezocht vorig jaar met Koningsdag de stad Rotterdam en kreeg daar een kritische sticker uitgereikt >>

De introductie van de ‘Prins Bernhard’-belasting door de Partij van de Arbeid voor de verkiezingen van 2021 stelde voor dat vastgoedbezitters met 5 panden of meer inkomstenbelasting moeten betalen over huurinkomsten en vermogenswinsten.

Waar woont prins Bernhard junior nu zelf?

En natuurlijk zochten we uiteraard ook op waar de Pandjesprins zelf woont. Dit blijkt een historische stadsvilla te zijn aan de Weteringschans in Amsterdam.

De stadsvilla van Prins Bernhard Junior en zijn gezin staat in Amsterdam. (Foto: Canva)

Het is een pand met een waarde van meer dan 3 miljoen euro en staat tegenover het Rijksmuseum. Het dateert uit 1883 en heeft ongeveer 400 vierkante meter woonoppervlakte. Met 5 verdiepingen, meerdere badkamers, een wijnkelder en een aanlegplaats voor – en hoe kan het ook anders – een boot.

Prinsengracht 548

Prins Bernhard Junior kocht in 2022 nog 3 woonpanden met een hypotheek van meer dan 6 miljoen euro. Zijn gezin werkt en woont daar, onder andere zijn zoon Samuel. Het pand draagt de naam ‘De Waagdrager’ en heeft bouwjaar 1690. Het is een pracht historisch pand in de binnenstad van Amsterdam (Prinsengracht 548).

(Foto: Google Maps)

Bronnen: De Telegraaf, Wikipedia, X, Bekende Buren.

Meer over: