Ga naar de inhoud

Prinses Beatrix onthult familiebeeld bij Paleis Soestdijk

Update:
Prinses Beatrix Arthur Spronken

Paleis Soestdijk krijgt een unieke toevoeging: een bronzen beeldengroep van prinses Beatrix, prins Claus en hun zonen. Dit kunstwerk, gemaakt door Arthur Spronken, heeft een bijzondere reis gemaakt voordat het zijn nieuwe thuis vond.

Een bronzen koninklijke familie herenigd

Het beeld, dat prinses Beatrix, prins Claus, koning Willem-Alexander en de prinsen Friso en Constantijn toont, werd oorspronkelijk door Beatrix onthuld in 1996. Tot voor kort sierde het de patio van museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Deze bijzondere beeldengroep is door het museum langdurig uitgeleend aan Paleis Soestdijk. Het kunstwerk symboliseert niet alleen de familieband. Ook de culturele en historische waarde die de koninklijke familie vertegenwoordigt in Nederland.

Bronzen beeldengroep ‘Het Koninklijk Gezin’

Een ontmoeting van betekenis

Na de onthulling wacht prinses Beatrix een warm gesprek met Caius Spronken, de zoon van de maker van het beeld, en vertegenwoordigers van zowel museum Beelden aan Zee als Paleis Soestdijk. Deze gelegenheid markeert een moment van erkenning voor het werk van Arthur Spronken. Hij wordt vooral geprezen om zijn expressieve paardenbeelden zonder benen. Het is een moment waarop kunst, geschiedenis en royalty samenkomen bij Paleis Soestdijk.

Paardenbeelden zonder benen

De tekst gaat onder de berichten verder >>

Wie was beeldhouwer Arthur Spronken?

De beeldhouwer Arthur Spronken is vooral bekend geworden door zijn beelden van paarden zonder benen. Een uiting op het snijvlak van figuratieve en abstracte kunst. Zijn beelden zijn op verschillende locaties in de openbare ruimte te bezichtigen.

Bron: vorsten
Foto: RVD Jeroen van der Meyde

Meer over: