Ga naar de inhoud

Prinses Margarita is beschermvrouwe van ‘Trees for All’

Update:
Prinses Margarita beschermvrouwe Trees for All

Prinses Margarita is de nieuwe beschermvrouwe van Trees for All. De stichting die zich wereldwijd inzet voor boom- en bosbeplanting. De royal beschermvrouwe streeft ernaar mensen bewust te maken van het cruciale belang van bomen. Dit doet ze onder andere met een eigen sierradenlijn.

Prinses maakt zich zorgen over het verdwijnen van natuur

In een interview op de website van Trees for All benadrukte ze haar zorgen over het verdwijnen van natuur en haar geloof dat het planten van bomen een tastbare manier is om daar iets aan te veranderen.

Naast haar persoonlijke betrokkenheid bij natuurbehoud ondersteunt Margarita met haar bedrijf ‘De Parme Design’ verschillende projecten van Trees for All. Het bedrijf richt zich op het ontwerpen van sieraden en interieurartikelen. Haar liefde voor de natuur zie je terug in de materialen en ontwerpen, met allemaal de natuur als inspiratiebron. Ze hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

Prinses Margarita steunt 2 projecten in Europa

De prinses steunt specifiek 2 projecten, 1 in Nederland en 1 in Spanje. Het zijn de landen waar haar eigen wortels liggen, waardoor het een persoonlijk en koninklijk tintje geeft aan de projecten. Margarita hoopt dat ze in de toekomst nog meer projecten in Europa kan gaan steunen, Ook benadrukt ze het belang van collectieve inspanningen om meer bomen te planten.

De betrokkenheid van de Koninklijke Familie bij natuurbescherming is niet nieuw. Andere leden, zoals Pieter van Vollenhoven en Prinses Irene, de moeder van prinses Margarita, zetten zich ook in voor natuurbehoud vanuit diverse milieuprojecten. Die omvatten onder meer inzet voor duurzame landbouw, behoud van biodiversiteit en bewustmaking over klimaatverandering en ja zelfs bomen knuffelen.

De keuze van prinses Margarita om ‘Trees for All’ te steunen, past dus goed in de bredere inzet van de Koninklijke Familie voor natuurbehoud en milieubescherming.

Pieter van Vollenhoven pleit ook voor natuurbehoud

Op X deelt Pieter van Vollenhoven regelmatig plaatjes van de natuur. Zijn wens is dat we ons allemaal meer gaan inzetten voor het behoud en herstel van de natuur.

Van Vollenhoven heeft ook een idee om dit te bereiken. Hij stelt voor om een indeling te maken, vergelijkbaar met die voor monumenten. Dit zou provincies en gemeenten meer mogelijkheden geven om, naast de overheid, actief bij te dragen aan natuurbehoud. Zijn pleidooi benadrukt het belang van samenwerking en verantwoordelijkheid nemen voor onze omgeving.

Wil jij je ook inzetten voor behoud van de natuur door boom- en bosbeplanting lees dan deze blog over de oprichter van Meer Bomen NU en kijk of jij de natuur een handje helpen in jouw buurt. Je hoeft er geen dikke portemonnee voor te hebben of een titel voor je naam.

Bronnen: Trees fot All, Vorsten.

Meer over: