Ga naar de inhoud

Prinses Diana had een geheime reserve trouwjurk waar ze zelf ook niets vanaf wist

Update:
reserve-trouwjurk-prinses-diana

Terwijl Lady Diana Spencer op 29 juli 1981 de trappen van de St. Paul’s Cathedral in Londen beklom om met prins Charles te trouwen, bracht haar majestueuze trouwjurk met een sleep van 25 voet een koninklijk sprookje tot leven. Zonder medeweten van de 20-jarige bruid en de miljoenen kijkers op televisie, hadden de ontwerpers achter de nu-iconische jurk een tweede, mysterieuze jurk voor prinses Diana gemaakt als reserve.

Lees hier alles over deze verbazingwekkende creatie die bijna 4 decennia lang verborgen bleef.

De creatie van de reserve trouwjurk: een geniale zet

Terwijl de opwinding – en de intense druk – toenam in de aanloop naar de koninklijke trouwdag in 1981, vond Diana de studio een ‘oase van rust’, zegt Elizabeth. “Ze ging naar boven om met alle naaisters te praten. Ze hield ervan om door de rekken te ‘bladeren’, want dit was een nieuwe wereld voor haar.”

“Ik was een beetje neurotisch, en ik dacht: ‘Wat gebeurt er als iemand inbreekt en de jurk steelt of er iets morst of er een brand is of als het gestolen wordt?’ Elizabeth Emanuel, die beroemd werd met de trouwjurk van prinses Diana samen met haar voormalige echtgenoot David, is te lezen in het tijdschrift People van deze week. “Dus dacht ik: ‘Ik ga een reservejurk maken”, vertelt ze.

Unieke tentoonstelling in het Princess Diana Museum

Na het doorzoeken van oude schetsen en miniatuurafbeeldingen uit een oude documentaire, heeft de 70-jarige in Londen gevestigde ontwerper de reserve koninklijke trouwjurk opnieuw gemaakt voor een uniek doel: om deze tentoon te stellen in het virtuele Princess Diana Museum.

In tegenstelling tot de bruiloften van prins William in 2011 en prins Harry in 2018, waar de ontwerpers voor de bruiden Kate Middleton (Sarah Burton voor Alexander McQueen) en Meghan Markle (Clare Waight Keller voor Givenchy) pas later bevestigd werden, was de betrokkenheid van de Emanuels bij Diana ruim van tevoren bekend.

Nou, genoeg gepraat. Wij willen hem zien! Laat je verrassen door onderstaande video en bekijk de reservejurk >>

Ga mee terug in de tijd. Bekijk hieronder de volledige bruiloft van toen >>

Meer over: