Ga naar de inhoud

Koningin Máxima op werkbezoek bij museum het Schoenenkwartier

Update:
Koningin Máxima op werkbezoek bij Schoenenkwartier

Op 23 april brengt koningin Máxima een bezoek aan het Schoenenkwartier in Waalwijk. Dit museum eert het schoenmakersambacht. Het bezoek omvat een expositie en de prijsuitreiking van een ontwerpwedstrijd voor basisscholieren.

Het Schoenenkwartier in Waalwijk

Het Museum Het Schoenenkwartier bevindt zich in Waalwijk, Nederland. Het is gewijd aan de geschiedenis en ambachtelijke tradities van de schoenenindustrie, die een belangrijke rol speelt in de regio Waalwijk.

Het museum biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de productieprocessen, de evolutie van schoenontwerpen en de invloed van de schoenenindustrie op de lokale gemeenschap. Het is een interessante bestemming voor zowel geschiedenisliefhebbers als modeliefhebbers.

Je kunt de officiële Schoenenkwartier website van het museum raadplegen voor meer informatie over openingstijden, tentoonstellingen en evenementen.

Koningin Máxima op werkbezoek bij museum het Schoenenkwartier

In het in 2022 heropende Schoenenkwartier bevindt zich naast het museum ook een kenniscentrum en het Schoenenlab: een podium voor nieuw ontwerptalent, een professionele werkplaats en een studiecentrum ineen.

Koning Máxima en haar liefde voor schoenen

Koningin Máxima draagt veelal schoenen van Natan en Gianvito Rossi, maar haar collectie van Aquazurra neemt steeds meer toe.

Máxima blijft een echte modeliefhebber en stijlicoon.

De tekst gaat verder onder het bericht >>

Een dag vol schoenen en ambacht

Máxima krijgt eerst een rondleiding door het complex. Daarna staat de expositie ‘Trek de stoute schoenen aan‘ op het programma. Hierbij stappen gasten letterlijk in de schoenen van iemand anders. Het hoogtepunt is de bekendmaking van de winnaar van een schoenenontwerpwedstrijd. Basisscholieren lieten hier hun creativiteit op los, met als resultaat de prachtigste creaties.

Trek de stoute schoenen aan

Dit is 1 van de creaties van een (leerling) ontwerpster die kans maakt op de prijs.

Schoenenkwartier: Een bron van creativiteit

Het Schoenenkwartier is niet alleen een museum. Het is een kenniscentrum dat orthopedie, mode, design en industriële productontwerp met elkaar verbindt. Het complex, dat in 2022 heropende, vertelt alles over de geschiedenis en toekomst van de leer- en schoenenindustrie.

Ook is het genomineerd voor de European Museum of the Year Award. Een erkenning voor musea met een innovatieve insteek, educatieve waarde en maatschappelijke betrokkenheid.

De historie van schoenmakersambacht van dichtbij

Bron: vorsten
Headerfoto: Patrick van Katwijk, Getty Images Entertainment

Meer over: