Ga naar de inhoud

Waar woont Gordon Heuckeroth?

Update:
Waar-woont-gordon

In onze rubriek ‘Wie Woont Waar’ nemen we je mee op huizenjacht langs de huizen van Bekende Nederlanders. Vandaag vragen we ons af waar Gordon nu eigenlijk woont. In 2022 maakte Gordon een ingrijpende beslissing: hij zou voorgoed in Dubai gaan wonen. Na een lange zoektocht naar zichzelf besloot de presentator en zanger dat Dubai dé plek voor hem was. Maar blijft dat ook zo?

Zijn verhuizing naar Dubai betekende dat hij afscheid moest nemen van zijn peperdure huizen in Amsterdam en Zuid-Afrika. Het nieuws verspreidde zich snel via sociale media, waar Gordon zijn volgers informeerde over zijn nieuwe woonplaats en de verkoop van zijn onroerend goed elders. Zijn besluit om voorgoed in Dubai te blijven, leek gedreven te zijn door een diep verlangen naar een nieuwe start en een leven in een omgeving waar hij zich gelukkig voelde.

Bekijk hier hoe zijn appartement in Amsterdam eruit zag. De tekst gaat onder de video verder >>

Dubai: een nieuw begin

In Dubai vond Gordon niet alleen een nieuwe thuisbasis, hij vond er ook een nieuwe passie. Hij startte zijn eigen bedrijf in interieurdesign en was van plan anderen te helpen met het inrichten van hun huizen. Zijn liefde voor luxe en stijl was duidelijk zichtbaar in zijn nieuwe huis, gelegen op het weelderige palmeiland Jumeirah. Hoewel hij in eerste instantie in een luxe appartement woonde, besloot Gordon al snel dat hij een permanent huis wilde in Dubai. Zijn nieuwe woning bood een adembenemend uitzicht op de skyline van de stad en had zelfs een eigen zwembad, waar hij intens van genoot.

De tekst gaat onder de video verder >>

Dubai was het toch niet en waarom niet?

Gordon heeft de afgelopen 2 jaar vanuit Dubai zijn kritiek geuit op Nederland, waarbij hij het land als ‘onveilig’ en ‘negatief’ bestempelde. Hij vond zijn nieuwe thuis in Dubai veel beter, zelfs voor homo’s, zolang je je aan de regels hield. Ondanks het feit dat hij zijn eigen interieurdesignbedrijf, 1001 Night Productions, in Dubai heeft geopend, heeft Gordon in 2023 besloten om toch weer te vertrekken.

Hij had een jonge Australische partner gevonden, met wie hij kort verloofd was. Lees: na 10 weken relatie besloten ze al te verloven. Ze overwogen samen om naar Melbourne of ergens in Europa te verhuizen. Gordon benadrukte dat zijn beslissing om Dubai te verlaten niet te maken heeft met zijn voorgenomen huwelijk met zijn partner, aangezien Dubai tolerant is ten opzichte van de LHBI+-gemeenschap. Waar het nou allemaal wél mee te maken had? Dat weet niemand. Van het niet betalen van de huur tot ruzie met de buren: de roddelpers kon er geen genoeg van krijgen.

Die verhuizing én die verloving kwamen er niet

In 2023 benadrukte Gordon ons nog nadrukkelijk dat zijn (inmiddels ex)liefje geen golddigger was. Hij was er aanvankelijk van overtuigd dat hun relatie oprecht is en gebaseerd is op wederzijdse liefde, zonder dat zijn bekendheid een rol speelde in hun relatie. De liefde hield geen stand. Na de veelbesproken breuk met zijn partner Gavin Rozario, die 24 jaar jonger is, kwam Gordon weer terug naar Nederland. Die geplande verhuizing naar Australië of Europa, ging dan ook niet door. Al zijn dromen vielen in duigen.

Waar woont Gordon nu?

Terug naar Zuid-Afrika kon Gordon niet, want zijn penthouse had de zanger verkocht. Dan toch maar weer terug naar Dubai. Hij reist regelmatig voor de opnames naar Nederland. Gordon heeft uiteindelijk besloten dat Dubai zijn thuis is geworden en hoopt daar nog lang te blijven. Vorig week is hij in Dubai aan zijn knie geopereerd. Gelukkig is dit helemaal goed gegaan. Dit laat hij zien in onderstaand filmpje. Hierin grapt hij dat hij voor zijn knieoperatie nog aan de chirurg heeft gevraagd of hij ook een gebroken hart kon repareren. Helaas had de medisch specialist daar geen remedie voor. In elk geval heeft Gordon zijn hart verloren aan Dubai.

De tekst gaat onder de video verder >>

Of hij definitief in Dubai blijft moeten we nog maar zien. Hij heeft in ieder geval al zijn liefde voor onze hoofdstad vastgelegd in zijn nieuwe album. Zal hij als hij straks weer helemaal hersteld is weer naar Amsterdam komen?

Beluister zijn nieuwste nummer over zijn geboortestad Amsterdam >>

Meer over: