Ga naar de inhoud

Pieter van Vollenhoven bij Open Monumentendag 2023

Update:
Pieter van Vollenhoven Open Monumentendag

Professor mr. Pieter van Vollenhoven neemt vrijdagavond 8 september deel aan het openingsprogramma van de VriendenLoterij Open Monumentendag 2023 in Zwolle. Dit is het thema van dit jaar.

Open Monumentendag in teken van ‘Levend Erfgoed’

Dit jaar staat de 37e editie van Open Monumentendag in het teken van ‘Levend Erfgoed’. Gedurende het weekend van 9 en 10 september openen meer dan 5000 monumenten, verspreid over heel Nederland, kosteloos hun deuren voor het publiek. Wat kun je verwachten?

De tekst gaat door onder het Instagram-bericht >>

Live optreden van diverse artiesten

De heer Van Vollenhoven is aanwezig bij het programma dat plaatsvindt in de Schepenzaal van het historische stadhuis van Zwolle. Tijdens deze gelegenheid geeft hij een toespraak. Aansluitend op het programma vindt op het Grote Kerkplein de officiële opening plaats. Er zijn live optredens van diverse artiesten:

  • Het Zwols Vertellersgilde
  • Rappers
  • Acrobaten

Het thema ‘Levend Erfgoed’ omvat een scala aan culturele tradities, gebruiken en ambachtelijke vaardigheden die van generatie op generatie worden doorgegeven. Deze elementen zijn diepgeworteld in individuele erfgoederen.

Cultureel erfgoed toegankelijk maken voor iedereen

Het evenement Open Monumentendag wordt jaarlijks verzorgt door Stichting Nederland Monumentenland en vindt plaats in het 2e weekend van september.

In samenwerking met lokale comités en zo’n 18.000 nationale vrijwilligers streeft de organisatie ernaar om Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor iedereen. Tevens is het doel om de interesse in monumenten en de steun voor het behoud van monumenten binnen de Nederlandse samenleving te vergroten.

Programma Open Monumentendag 2023

Het volledige programma van de Open Monumentendag 2023 is te vinden op www.openmonumentendag.nl. Je vindt op de website ook alle aanraders en andere parels die ons land bezit.

Veel locaties hebben gedurende dit weekend bijzondere activiteiten. Een voorbeeld is het grote dorpsfeest in Velp. In de Van Spaenallee nabij Kasteel Biljoen gaan ze ringsteken, vogelschieten en veel meer.

Bron: Rijksoverheid, Stichting Nederland Monumentenland, Koninklijk Huis.
Beeldmateriaal: RVD

Meer over: