Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Dit is waarom Playa del Balcon een goede vakantiebestemming is

Meer dan 80% van de Nederlanders gaat jaarlijks op vakantie, tot nu. Door de coronacrisis wordt het boeken van een vliegticket bemoeilijkt en het massaal vieren van zon, zee en strand aan de Costa Brava lastig. Wij noemen redenen waarom Playa del Balcon zo slecht nog niet is, om de (thuis)vakantiestemming er vast in te krijgen.

Genieten op je balkon

Allereerst is het niet nodig om het land te verlaten om van een warme zomer te genieten. De afgelopen maand heeft Nederland al een ‘warmste dag ooit’ te pakken op 5 april 2020. En de temperaturen zullen de komende maanden alleen maar stijgen. Daarnaast hoef je je niet bezig te houden met een afslankdieet om je comfortabel te voelen op het strand op je vakantiebestemming, mocht je die druk ervaren. Op Playa del Balcon kunnen hooguit een paar achterburen je op afstand zien. Haal een (opblaas)zwembad in huis om pootje te baden of – bij een grote tuin – helemaal in te liggen. Thuisvakantie? Dat kan prima!

Top 10 voordelen van Playa del Balcon

 1. Minder kans op ziektes uit andere landen (of het huidige COVID-19)
 2. Slapen in je eigen bed
 3. Geen leeg getrokken portemonnee
 4. Geen stress voor het inpakken
 5. Geen wachttijden op het vliegveld
 6. Geen lange autoritten en files
 7. Geen jetlags
 8. Geen heimwee
 9. Geen ergernissen aan andere mensen
 10. Geen discussies over het dagprogramma

Thuisvakantie, het financiële plaatje 

Eén van de grootste voordelen van thuisvakantie is het financiële plaatje. Geen doorlopende kosten van de huur of hypotheek van je huis, terwijl je er niet bent. Geen kosten aan accommodaties, reizen en activiteiten. Én geen uitgaven aan de dierenopvang waar je eventueel je huisdier naartoe brengt. Of je nu veel of weinig te besteden hebt: op de spaarstand gaan en vakantie overslaan is helemaal zo gek nog niet. Misschien kun je het hierdoor juist aan andere dingen uitbesteden. Zoals het verbouwen van de veranda, waar je al jaren van droomt. Of het renoveren van de keuken, waar het tot nu toe nog niet van is gekomen. Waarschijnlijk geef je op vakantie doorgaans geld uit aan uiteten, daar geldt tenslotte ‘geld moet rollen’. Hoewel je dat nu makkelijk kunt overslaan met je eigen fornuis om de hoek, kun je dit deel van het budget ook gebruiken op Playa del Balcon. In je eigen omgeving is vast nog een restaurant waar je graag van zou proeven.

De vertrouwde omgeving bij thuisvakantie

De vertrouwde omgeving waar je aan gehecht bent geraakt, ligt bij thuisvakantie aan je voeten. Geen sprake van onbekende straatjes, verdwaalde paden door een nieuwe stad en Google Maps bij de hand. Je hoeft de buurt niet te verkennen om lokale bakkerijen en supermarkten te vinden, jouw buurtadressen ken je blind. En je hoeft geen aanspraak te zoeken met andere camping- of hotelgasten; je loopt zo langs de bekende buren. Het vertrouwde gevoel dat Playa del Balcon biedt, vind je nergens anders. Dat is voor veel mensen een goede reden om thuis te blijven. 

Oproep: wat zijn jullie vakantieplannen?

Wij waren op de redactie erg benieuwd naar jullie (thuis)vakantieplannen. Wordt er flink gebaald omdat een (verre) reis er niet inzit, of kijken jullie juist uit naar Playa del Balcon? We vroegen het op Facebook en daar kwamen leuke reacties op. Dit is wat een aantal van onze volgers op het programma heeft staan:

 • Caroliene: “Ik ga sowieso nooit op vakantie. Zoals ieder jaar: héérlijk Costa Balcona. Lekker zonnen en lezen.”
   
 • Sandra: “Er staat een cruise gepland in oktober. Ik hoop dat ‘ie door kan gaan.”
   
 • Yvonne: “Lekker Costa del Achterplaza: veel buiten zijn, een jacuzzi huren voor 4 weken, een online cocktail cursus volgen, een tent voor de kinderen in de tuin zetten, barbecueën en verjaardagen van alle gezinsleden in 10 delen vieren. Het wordt gewoon elke dag gezellig.”
  Je brengt ons op een idee met die jacuzzi, Yvonne!


Nog meer tips voor thuisvakantie of vakantie in eigen land:

Nu Playa del Balcon definitief op de planning staat, kun je vast tips gebruiken om het ultieme vakantiegevoel in huis te halen! Ondertussen kun je je eerstvolgende vakantie plannen in een vakantiepark dat past bij jouw wensen.

Bronnen: WeerOnline, Huisvlijt

Auteur: Anouk Bruel