Ga naar de inhoud

Droomvakantie in eigen land: 10 originele ideeën

Update:
In samenwerking met:

Ons eigen Nederland is zo bijzonder en gevarieerd, dat het een geweldige vakantiebestemming is. Dus grijp je kans om te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft. Want we hoeven echt niet altijd ver weg te gaan om een heerlijke vakantie te beleven. We geven je daarom 10 geweldige ideeën voor een droomvakantie in eigen land.

1. Eilandhoppen op de Wadden – droomvakantie!

Het eilandhoppen op de Wadden is een geweldige ervaring. Onze Waddeneilanden zijn een uniek stuk natuur, niet voor niets UNESCO-werelderfgoed. Met de boot van eiland naar eiland. Daarna op de fiets ieder uniek Waddeneiland verkennen met de ongerepte stranden en knusse dorpjes.

2. Cultuur, natuur en stranden in Noord-Holland

Met de geweldige hoofdstad Amsterdam, de prachtige natuurgebieden en de vele stranden is een vakantie in Noord-Holland voor iedereen een geweldige ervaring. Geniet bijvoorbeeld van de bijzondere cultuur en folklore bij de Zaanse Schans en de vissersdorpen Volendam en Marken.

3. Een roadtrip per camper door Nederland

Met een camper kom je op de mooiste plekken en trekt verder wanneer je wilt. Het bezorgt je het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit. En met de roadtrip beleef je unieke ervaringen in eigen land. Huur eens een camper en probeer deze manier van vakantie vieren.

4. Bourgondisch genieten in Limburg – droomvakantie!

Wil je toch een beetje het “buitenlandgevoel” bij je vakantie in eigen land? Ga dan genieten in Limburg. Hier snuif je de Bourgondische sfeer helemaal op. Niet alleen door het fraaie Limburgs dialect waan je je in het buitenland. Ook het glooiende heuvellandschap doet ons Nederlands aan.

5. Fietsvakantie in Nederland

Nederland is (bijna) helemaal vlak en het fietspadennetwerk is het meest uitgebreide van de hele wereld. Alle uithoeken van ons land bereik je op de fiets gemakkelijk. Daarom is een fietsvakantie het ultieme vakantie idee voor iemand die op een bijzondere manier Nederland wil ontdekken.

6. De Friese meren en elf steden bezoeken

In het zuidwesten van Friesland vind je de bekendste en grootste meren. Het is leuk om zoveel mogelijk verschillende Friese meren aan te doen. Er zijn er in totaal maar liefst 24! En je kunt gelijk de 11 steden aan de elfstedenroute bezoeken. Verrassend mooie steden zijn bijvoorbeeld Harlingen, Hindeloopen, Stavoren en Franeker.

7. Een thema kiezen voor je droomvakantie

Het is een leuk idee om een bijzonder thema aan je vakantie te geven. Zo kom je op verrassende plekken en heb je een rode draad door je hele vakantie. We doen enkele suggesties:

  • Bezoek de mooiste kastelen en buitenplaatsen in Nederland.
  • Bezoek alle forten van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.
  • Loop de mooiste wandeling in iedere provincie of begin aan je eerste Lange Afstands Wandeling.
  • Plan een wijnroute langs alle wijngaarden in Nederland.

8. Natuur en cultuur in Gelderland

De uitgestrekte Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden in ons eigen land. Je kunt hier de Nederlandse “big five” spotten. Weer wat afgestreept van je bucketlist! Maar het is niet alleen de natuur die trekt in Gelderland. Nijmegen is een van de oudste steden van ons land. Tal van prachtige monumenten wachten op je. Ook Arnhem is een bezoek meer dan waard.

9. Een riviercruise door Nederland – droomvakantie!

Nederland is een land van water en watersport. Tijd om Nederland vanaf het water te ontdekken! Een riviercruise door Nederland is een unieke vakantiebeleving. Met een huurboot die korter is dan 15 meter, heb je geen vaarbewijs nodig. Je kunt dus zonder problemen een boot huren.

10. Hoogtepunten van Zeeland

De brede stranden in Zeeland trekken veel badgasten aan. Dit is ook het beste stukje van Nederland als je van de zon houdt. Zeeland heeft namelijk de meeste zonuren in Nederland. Middelburg, Vlissingen en Zierikzee zijn heerlijke steden om te bezoeken. 

Reisinspiratie 

Wil je nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50- plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste bestemmingen in het buitenland.

In samenwerking met:

Meer over: