Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Voorjaarsvakantie in Nederland: Tips en ideeën

Heb je besloten om tijdens de voorjaarsvakantie in Nederland te blijven? In ons land zijn er genoeg leuke dingen te doen om je tijdens de krokusvakantie te vermaken. We hebben wat tips en ideeën voor uitjes in eigen land op een rij gezet.

Voorjaarsvakantie 2020

De voorjaarsvakantie, ook wel de krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd, valt altijd in de tweede helft van februari. De vakantie is in de jaren zeventig ingevoerd om de wintersportvakantie mogelijk te maken. In het zuiden wordt de vrije week vooral gebruikt om carnaval te vieren. Dit jaar valt de voorjaarsvakantie in week 9 in regio midden en zuid, en in week 8 in regio noord. 

Als je de voorjaarsvakantie in Nederland blijft, wil je het liefst wel leuke dingen doen om optimaal van je vrije tijd te genieten. De onderstaande tips zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen.

Ga een dagje weg in eigen land

Kies voor een ontdekkingstocht in eigen land. Ons land heeft ontzettend veel mooie, leuke en interessante bezienswaardigheden die je vast nog niet gezien hebt en kunt bezoeken. Denk hierbij aan; bijzondere steden, leuke musea, dierenparken of pretparken. Of een kleinschaliger evenement. Misschien is er wel een leuk evenement bij jou in de buurt om bij te wonen? 

Doe een wandel- of fietstocht

Bij wandelen en fietsen ben je actief bezig, kom je mooie dingen tegen, en ontdek je Nederland op een hele andere manier. Omdat Nederland zo plat is en veel aangelegde fiets- en wandelpaden heeft, kun je bijna overal wandelend of fietsend komen. Er zijn eindeloos veel mooie wandel- en fietsroutes in iedere provincie die je langs mooie bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur leidt.

Ontspan in huis

Soms heb je helemaal geen zin om erop uit te gaan, en wil je gewoon een dag lekker thuis op de bank doorbrengen. Heerlijk echt even niets doen! Natuurlijk heb je wel een paar dingen nodig voor de ultieme ontspandag. Wat dacht je van warme chocomelk of een lekker glas wijn, een paar tijdschriften of een voorraad aan series en films? Dekentje erbij en jij komt de dag wel door. Bekijk hier alle benodigdheden voor een ontspannen dag in huis.

Bezoek het theater

Beleef de avond of middag van je leven bij een prachtige theatervoorstelling. Zing mee met een swingende musical of breng een bezoek aan het circus. 

Vakantie in eigen land

Je hoeft voor een fijne voorjaarsvakantie helemaal niet naar het buitenland te gaan: ook in Nederland zijn er genoeg plekken waar je een heerlijke vakantie kunt beleven. Kies een vakantiepark op een locatie, die je graag wilt bezoeken en ga er even helemaal uit.

Auteur: Quirine Brouwer