Ga naar de inhoud

Voorjaarsvakantie in Nederland: 10 tips en ideeën

Update:

Heb je besloten om tijdens de voorjaarsvakantie in Nederland te blijven? In ons land zijn er genoeg leuke dingen te doen om je tijdens de krokusvakantie te vermaken. We hebben wat tips en ideeën voor uitjes in eigen land op een rij gezet.

Voorjaarsvakantie 2023

De voorjaarsvakantie, ook wel de krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd, valt altijd in de 2e helft van februari. De vakantie is in de jaren 70 ingevoerd om de wintersportvakantie mogelijk te maken. In het zuiden wordt de vrije week vooral gebruikt om carnaval te vieren. Voor de regio’s noord en midden is de krokusvakantie van 25 februari 2023 t/m 5 maart 2023. Voor regio zuid is de krokusvakantie van 18 februari 2023 t/m 26 februari 2023. Als je de voorjaarsvakantie in Nederland blijft, wil je het liefst wel leuke dingen doen om optimaal van je vrije tijd te genieten. De onderstaande tips zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen.

1. Ga een dagje weg in eigen land

Kies voor een ontdekkingstocht in eigen land. Ons land heeft ontzettend veel mooie, leuke en interessante bezienswaardigheden die je vast nog niet gezien hebt en kunt bezoeken. Denk hierbij aan; bijzondere steden, leuke musea, dierenparken of pretparken. Of een kleinschaliger evenement. Misschien is er wel een leuk evenement bij jou in de buurt om bij te wonen? 

2. Bezoek een museum of tentoonstelling

Een museum of tentoonstelling is altijd een goed idee. Een leuke en leerzame activiteit voor tijdens de krokusvakantie. Check wel vooraf de openingstijden en reserveer eventueel vooraf tickets. 

3. Maak een stedentrip 

Maak een stedentrip. Als het veilig is om te reizen, kun je een stad bezoeken die je altijd al eens wilde zien. Verken de bezienswaardigheden, musea en restaurants. Den Bosch, Alkmaar en Utrecht zijn allemaal steden die je een keer gezien moet hebben.

4. Doe een wandel- of fietstocht

Bij wandelen en fietsen ben je actief bezig, kom je mooie dingen tegen, en ontdek je Nederland op een hele andere manier. Omdat Nederland zo plat is en veel aangelegde fiets- en wandelpaden heeft, kun je bijna overal wandelend of fietsend komen. Er zijn eindeloos veel mooie wandel– en fietsroutes in iedere provincie die je langs mooie bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur leidt.

5. Ontspan in huis

Soms heb je helemaal geen zin om erop uit te gaan, en wil je gewoon een dag lekker thuis op de bank doorbrengen. Heerlijk echt even niets doen! Natuurlijk heb je wel een paar dingen nodig voor de ultieme ontspandag. Wat dacht je van warme chocomelk of een lekker glas wijn, een paar tijdschriften of een voorraad aan series en films? Dekentje erbij en jij komt de dag wel door. Bekijk hier alle benodigdheden voor een ontspannen dag in huis.

6. Bezoek het theater

Beleef de avond of middag van je leven bij een prachtige theatervoorstelling. Zing mee met een swingende musical of breng een bezoek aan het circus. Laat je verrassen. 

7. Ga op avontuur.

Of je nu gaat klimmen in een klimpark, gaat kajakken op een rivier of gaat mountainbiken in de bossen, een avontuurlijke activiteit kan een spannende en leuke manier zijn om de krokusvakantie door te brengen. De opties zijn eindeloos. 

8. Organiseer een spelletjesdag of filmavond

Een dagje of avondje thuis kan ook heel gezellig zijn. Nodig wat vrienden of familieleden uit en speel samen spelletjes of kijk naar een film. Wat dacht je van een Harry Potter marathon? Vergeet vooral de popcorn niet. 

9 Ga op culinaire ontdekkingsreis

Probeer nieuwe recepten uit en kook samen met vrienden of familie. Dit kan een leuke manier zijn om nieuwe gerechten te ontdekken en samen te genieten van lekker eten. Laat je inspireren door deze lekkere lenterecepten

10. Vakantie in eigen land

Je hoeft voor een fijne voorjaarsvakantie helemaal niet naar het buitenland te gaan: ook in Nederland zijn er genoeg plekken waar je een heerlijke vakantie kunt beleven. Kies een vakantiepark op een locatie, die je graag wilt bezoeken en ga er even helemaal uit. Zoek je een leuk uitje voor een dagje weg naar bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin? Kijk dan ook eens voor leuke aanbiedingen op Tikatadeals.com

Meer over: