Ga naar de inhoud

Vakantie: 10 ultieme bestemmingen in mei en juni

Update:
Vakantie mei en juni
In samenwerking met:

Mei en juni zijn perfecte maanden voor een heerlijke vakantie, waar dan ook ter wereld. Op het noordelijk halfrond is de lente op zijn hoogtepunt. De zon schijnt lekker en de dagen lengen. Terwijl op het zuidelijk halfrond de winter nog niet is begonnen. Het is daar de ideale tijd voor een actieve vakantie.

Dit zijn 10 ultieme bestemmingen in mei en juni

1. Normandië

In Normandië mag je het bijzondere eiland Mont Saint-Michel, met de nauwe straatjes en de imposante abdij, niet overslaan. Voor de mooiste krijtrotsen ga je naar de Côte d’Albatre. Verder zijn de invasiestranden van D-Day een bezoek waard. Dit jaar organiseert Normandië het grootste nautische evenement ter wereld. Mis daarom tijdens je vakantie de Armada de Rouen van 8 tot en met 18 juni niet!

2. Loiredal

Het Loiredal heeft een prachtig groen landschap. Maar vooral de sprookjeskastelen zijn het hoogtepunt van de regio. De kastelen herinneren aan de pracht en praal van de Franse koningen. Langs de rivier zijn er genoeg, want de koningen bleven nooit lang op dezelfde plek. Het Loiredal levert daarnaast witte wijnen van topkwaliteit. Een wijn- en kastelenroute door de Loirevallei combineert culturele en culinaire genoegens uit de streek.

3. Eiland Skye/Schotland

Isle of Skye is het absolute hoogtepunt van Schotland. Het eiland heeft een ongerepte natuur met grillige en verlaten landschappen. Bijzondere rotsen, kletterende watervallen, mystieke meren en ultieme rust in de meest afgelegen gebieden zijn kenmerkend voor het eiland. Je maakt er de mooiste wandelingen langs vele natuurlijke hoogtepunten, zoals Old Man of Storr en Quiraing met grillige rotsformaties en spectaculaire uitzichten.

4. Verona

Verona is ideaal als bestemming voor een stedentrip. Eeuwenlang is Piazza delle Erbe het kloppend hart van Verona. Prachtige paleizen en kerken omringen dit prachtige plein. Verona is het decor van Shakespeares grootste liefdesverhaal. Dankzij de Romeinse en middeleeuwse en renaissancistische architectuur staat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

5. Las Vegas

Las Vegas is één groot casino waar het draait om amusement en gokken. Maar het is ook een leuke uitgaansstad met onbegrensde mogelijkheden. Je waant je in een sprookjesland met de meest bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten. Vanuit de stad maak je gemakkelijk een dagtrip naar de Grand Canyon. Las Vegas is door zijn ligging een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de nabijgelegen natuurparken.

6. Yosemite National Park

Eind mei is de ideale tijd om Yosemite National Park in Californië te bezoeken. Want dan zijn de spectaculaire watervallen op zijn mooist. Ook kan vanaf die tijd de klim naar de beroemde rots ‘Half Dome’ gemaakt worden. Naast deze uitdagende en lange tocht zijn er nog veel gemakkelijke wandel- en zelfs fietsmogelijkheden in het park. Daarbij ontdek je deze vakantie vast de imposante reuzensequoia’s (mammoetbomen).

7. Kruger National Park

In het Kruger National Park in Zuid-Afrika leven de meeste diersoorten van heel zuidelijk Afrika. Dit komt door de grote variëteit aan landschappen in het immense natuurpark. De kans op het spotten van de “big five” (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel) is dan ook groot. Wie weet ontdek je zelfs de zeldzame witte neushoorn tijdens je safari.

8. Mauritius

Mauritius is een paradijselijke droombestemming. Witte stranden met wuivende palmbomen geven je het echte vakantiegevoel. In het turquoise zeewater heb je geweldige snorkel- of duikervaringen. Het binnenland biedt veel wandelmogelijkheden in de natuur. Het eiland is een culturele smeltkroes van diverse bevolkingsgroepen. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer.

9. Bali

Van alle eilanden in Indonesië is Bali de populairste. Het ‘eiland van de goden’ kent een gevarieerd bergachtig landschap van vulkanen, een ruige kustlijn, heerlijke stranden, talloze hindoetempels, warmwaterbronnen, watervallen en prachtige smaragdgroene sawa’s (rijstvelden). Een van de gezelligste plaatsen op het eiland is Ubud.

10. Noordereiland, Nieuw-Zeeland

Een roadtrip met een camper over het Noordereiland in Nieuw-Zeeland geeft fraaie uitzichten op imponerende landschappen. Is het op een herfstige dag koud, bezoek dan een van de vele warmwaterbronnen bij Rotorua. Of graaf je eigen hot spring op het schiereiland Coromandel. Je kunt zelfs Hobbiton bezoeken, een van de opnamelocaties van Lord of the Rings.

Reisinspiratie

Wil je nog meer reistips? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste stedentrips in het buitenland.

In samenwerking met:

Meer over: