Ga naar de inhoud

De 10 leukste vakantieparken in Nederland voor een onvergetelijk uitje met (klein)kinderen

Update:

Als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming voor een uitje met (klein)kinderen, dan hoef je niet ver te reizen. Nederland heeft namelijk veel te bieden als het gaat om vakantieparken met kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten.

In dit artikel delen we de leukste 10 vakantieparken in Nederland voor een geslaagd uitje met het hele gezin. Van speelparadijzen tot zwemparadijzen en van natuur tot pretparken, er is voor ieder wat wils. Lees snel verder en ontdek welk vakantiepark jou het meest aanspreekt.

1. Center Parcs De Eemhof

Center Parcs De Eemhof is een prachtig vakantiepark gelegen in Flevoland. Het park biedt tal van activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, zoals een subtropisch zwemparadijs, een indoor speeltuin, een avontuurlijke klimtoren en zelfs een eigen surfschool.

2. Duinrell

Duinrell is een pretpark en vakantiepark in 1. Het ligt in Wassenaar, Zuid-Holland. Het park beschikt over verschillende attracties voor jong en oud, zoals de achtbaan Falcon en het Tikibad, 1 van de grootste overdekte waterparken in Europa. Naast het pretpark biedt Duinrell ook verschillende accommodaties, waaronder bungalows, lodgetenten en kampeerplaatsen. Het is een van de populairste vakantieparken in Nederland.

3. Landal Het Land van Bartje

Landal Het Land van Bartje ligt in Drenthe en biedt een perfecte combinatie van natuur en activiteiten voor kinderen. Het park beschikt over een ponyranch waar kinderen pony’s kunnen verzorgen en rijden. Verder is er een overdekt zwembad, een speeltuin en een kinderboerderij.

4. Vakantiepark Slagharen

Vakantiepark Slagharen is een attractiepark en vakantiepark in 1, gelegen in Overijssel. Het park biedt tal van attracties voor kinderen van alle leeftijden, waaronder achtbanen, waterattracties en shows. Daarnaast beschikt het park over verschillende accommodaties, van wigwamtenten tot luxe lodges.

5. Hof van Saksen

Hof van Saksen is een luxe vakantiepark in Drenthe. Het park biedt tal van activiteiten voor kinderen, waaronder een spectaculair indoor waterparadijs, een indoor speeltuin, en zelfs een eigen chocoladefabriek waar kinderen hun eigen chocolade kunnen maken.

6. Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort ligt in Zeeland en biedt directe toegang tot het strand en de zee. Het park beschikt over een binnenzwembad, diverse speeltuinen en sportvelden en een bowlingbaan. Daarnaast zijn er verschillende accommodaties beschikbaar, waaronder bungalows en appartementen.

7. Landal GreenParks -Vennebos

Het Vennenbos is gelegen in de Brabantse Kempen en biedt tal van activiteiten voor kinderen, zoals een indoor speelparadijs, een binnenzwembad en een speelvijver. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en bars, en biedt Landal GreenParks het Vennenbos ook accommodaties zoals bungalows, chalets en lodges.

8. Europarcs Maasduinen

Europarcs Maasduinen ligt in Noord-Limburg en biedt een prachtige omgeving om te genieten van de natuur. Het park beschikt over verschillende accommodaties, zoals chalets en bungalows en biedt activiteiten zoals fietsen, wandelen en vissen. Daarnaast is er een overdekt zwembad en een wellnesscentrum beschikbaar.

9. Sunparks Kempense Meren

Sunparks Kempense Meren ligt in de provincie Antwerpen, net over de Nederlandse grens. Het park biedt tal van activiteiten voor kinderen, zoals een subtropisch zwemparadijs, een indoor speeltuin en een minigolfbaan. Daarnaast zijn er verschillende accommodaties beschikbaar, waaronder cottages en appartementen.

10. RCN Vakantiepark de Flaasbloem

RCN vakantiepark de Flaasbloem is gelegen in de Brabantse Kempen en biedt een prachtige omgeving om te genieten van de natuur. Het park beschikt over verschillende accommodaties, zoals bungalows en chalets, en biedt activiteiten zoals fietsen, wandelen en vissen. Daarnaast is er een buitenzwembad, een visvijver en een speeltuin beschikbaar.

Meer over: