Ga naar de inhoud

Ontspannen met de nachttrein op stedentrip door Europa

Update:
In samenwerking met:

De nachttrein is terug van weggeweest. In korte tijd zijn veel bestemmingen in Europa op deze wijze weer bereikbaar. Zo reis je comfortabel  naar veel leuke steden in Europa. Hieronder vind je een compleet overzicht van alle bestemmingen. En een top 5 van van favoriete steden die je gemakkelijk met de nachttrein kunt bereiken.

Voordelen van reizen met een nachttrein

Met de nachttrein op stedentrip heeft veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje. Daarnaast bezorgt het je een onvergetelijke reiservaring. Als je ‘s ochtends de gordijnen open doet, ben je in een totaal andere wereld. 

  •  Geen lange wachttijden voor vertrek
  •  Geen tijdrovende veiligheidsprocedures
  •  Comfortabel en ontspannen reizen
  •  Uitgerust aankomen
  •  Hartje centrum uitstappen
  •  En vooral: het is beter voor het milieu!

Bestemmingen

Dit zijn alle bestemmingen van de nachttrein:

Duitsland

Tal van steden in Duitsland kun je met een nachttrein bereiken: Hamburg, Berlijn, Keulen, Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart en München.

1. De Hanzestad Hamburg was lange tijd welvarend dankzij de internationale handel. Dat zie je terug in de paleizen en gebouwen uit de Hanzetijd. Het stadhuis en directe omgeving is een prachtig deel van de stad. Maar vergeet zeker niet het havengebied te bezoeken. Een rondvaart door het grote gebied laat je alle hoogtepunten zien. Tot slot is de wijk Speicherstadt uniek door de vele pakhuizen op de eilandjes in de Elbe. De wijk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

België

Per nachttrein kun je naar de Belgische hoofdstad Brussel reizen.

Oostenrijk

Innsbruck, Salzburg, Linz, Graz en Wenen zijn de steden die de nachttrein aandoet.

2. De Tiroolse hoofdstad Innsbruck heeft veel te bieden. Het Huis met het Gouden Dak, Slot Ambras, de Hofburg en de Hofkirche zijn slechts enkele culturele hoogtepunten. Daarnaast liggen imposante bergen in de nabijheid. In geen andere Oostenrijkse stad ligt het bergavontuur zo dichtbij als in Innsbruck. Dat maakt de stad een ideale bestemming voor een stedentrip. Want cultuur en natuur kun je in en om Innsbruck perfect combineren.

Zwitserland

Je kunt met de nachttrein comfortabel reizen naar Bazel en Zürich.

3. Zürich heeft zich de laatste jaren ontpopt als een ideale reisbestemming voor een stedentrip. Los van de vele bezienswaardigheden, heb je er inmiddels meer dan 500 cafés en meer dan 500 restaurants. En alleen al in de binnenstad vind je er meer dan 50 musea. De meeste van de interessante bezienswaardigheden  bevinden zich in het oude centrum rond de rivier de Limmat en het meer van Zürich. Tip: verken het meer met een rondvaart op een oud stoomschip, een onvergetelijke ervaring!

Frankrijk

Je kunt per nachttrein naar lichtstad Parijs. Datzelfde geldt ook voor Straatsburg.

4. Straatsburg in het noordoosten van Frankrijk is een onbekende bestemming. Toch is dit een geweldige stad voor een verrassende stedentrip. De vele vakwerkhuizen aan de schilderachtige straten zijn fotogeniek. Daarnaast heeft Straatsburg imposante paleizen. Het absolute hoogtepunt van je stedentrip naar Straatsburg is de kathedraal Notre Dame, UNESCO-werelderfgoed. Vooral het astronomisch uurwerk in de kerk is fascinerend. Ook het Maison Kammerzell mag je niet overslaan. Dit oudste huis van de stad is een juweeltje.

Italië

Deze steden en streken bereik je met de nachttrein: Florence, Rome, Verona, Gardameer, Milaan, Venetië, Bologna, Genua, La Spezia en Cinque Terre.

5. Bologna is voor culinaire fijnproevers dé bestemming om te bezoeken. Ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Niet voor niets betitelen veel Italianen deze terracotta-rode stad als een van hun  mooiste steden. Het Piazza Maggiore is het centrale plein en kloppend hart van de stad. Daarnaast is het paleis Palazzo dell’Archiginnasio een hoogtepunt. Letterlijke hoogtepunten zijn de torens uit de middeleeuwen die het stadscentrum sieren. Vergaap je in Bologna aan de fraaie portico’s. Deze overdekte
zuilengangen en portieken kom je overal tegen. Ze staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kroatië

In Kroatië zijn Zagreb en Split bestemmingen van de nachttrein.

Schotland

Ook Schotland bereik je comfortabel met de trein. Eerst brengt de Eurostar je naar Londen.
Daar stap je over op de nachttrein. Bestemmingen zijn Edinburgh, Fort William, Aberdeen en
Inverness.

Reisinspiratie

Wil je nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste stedentrips in het buitenland. Ook voor een verre reis doe je er veel inspiratie op.

In samenwerking met:

Meer over: