Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Droombestemming Indonesië

In samenwerking met:

Eén van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen ter wereld is Indonesië. De archipel biedt voor ieder wat wils. Of je nu gaat voor cultuur, natuur of actie. Denk bijvoorbeeld aan smaragdgroene rijstvelden, tempels, ongerepte oerwouden en een betoverende onderwaterwereld. Met een bijzonder vriendelijke bevolking als kers op de taart. Een korte kennismaking met de meest bijzondere en bekende eilanden van Indonesië.

Java en Bali

Het hart van Indonesië, Java, biedt alles waar de avontuurlijke reiziger naar op zoek is: historische monumenten zoals de Borobudur, vulkanen, grote nationale parken, regenwouden, thee- en rijstplantages, grote steden, grote golven en zelfs savannes. Hoewel het eiland overbevolkt is, heeft het nog veel rustieke plekken met spectaculaire landschappen.

Net ten oosten van Java ligt het relaxte en prachtige Bali, ook wel – en niet zonder reden – het ‘eiland van de goden’ genoemd. De kleine parel in de Indonesische archipel kent een gevarieerd bergachtig landschap van vulkanen, een ruige kustlijn, heerlijke stranden, warmwaterbronnen, watervallen en prachtig groene rijstvelden.

Kalimantan en Sulawesi

Kalimantan is het Indonesische deel van Borneo, de op twee na grootste eiland ter wereld. Het binnenland bestaat voornamelijk uit 130 miljoen jaar oud regenwoud en is één van de meest bio diverse gebieden op aarde. Je vindt er ongeveer 15.000 bloeiende plantensoorten, 3000 boomsoorten, ruim meer dan 200 zoogdiersoorten en meer dan 400 vogelsoorten. De meeste reizigers bezoeken Kalimantan om orang-oetans in het wild te bewonderen.

Sulawesi, dat voorheen Celebes heette, is één van de grootste eilanden van Indonesië. Het heeft de reiziger bijzonder veel te bieden. Denk hierbij vooral aan de unieke cultuur van de Tana Toraja in het zuiden, het nauwelijks ontdekte, bergachtige en woeste binnenland met het Lore Lindu National Park. En natuurlijk de talloze duiklocaties van wereldklasse in het noorden.

West-Papoea

In het oosten van Indonesië ligt net ten zuiden van de evenaar de provincie West-Papoea. Zelfs onder fervent reizigers is dit deel van Indonesië nog onontgonnen terrein alhoewel het eiland inmiddels snel aan bekendheid en populariteit wint. West-Papoea biedt als geen ander Indonesisch eiland volmaakte en ongerepte natuur. Het eiland is het meest bekend vanwege de kleinere eilanden van Raja Ampat waar je ongerepte, gezonde koraalriffen en miljarden vissen vindt.

Geïnspireerd geraakt?

Op grijsopreis.nl lees je meer informatie over de diverse eilanden, zoals wat je beslist moet zien en wat de beste reistijd is. Ook vind je er praktische informatie, de "do's en don'ts" en tips voor verblijf en vervoer. Het platform grijsopreis.nl is een blog voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien.

 

In samenwerking met: