Ga naar de inhoud

Top 10 skigebieden voor komend wintersportseizoen

In samenwerking met:

We verlangen naar een zorgeloze wintersportvakantie! Zeker na een periode waarin we het skiseizoen (gedeeltelijk) moesten missen. Gelukkig zijn de meeste wintersportgebieden komende winter open. Om de keuze wat makkelijker te maken, geven we je onze top 10 van wintersportbestemmingen. Zo ben je verzekerd van een fantastische week in de sneeuw in één van de volgende skiregio’s.

Top 10 skigebieden in verschillende regio’s:

Oostenrijk

Al jarenlang is Oostenrijk het meest populaire wintersportland voor de Nederlanders. Daarom staat dit land met 5 wintersportbestemmingen in de top 10.

1. Silvretta-Montafon

Deze wintersportplaats biedt 140 km skiplezier in Vorarlberg. Opvallend is de relatieve rust in het gebied. Terwijl het Montafondal vanuit Nederland heel goed te bereiken is. Op nog geen 850 kilometer van Utrecht verwijderd, is het skigebied veel dichterbij dan de meeste andere gebieden in Oostenrijk.

2. Serfaus/Fiss/Ladis

In Tirol vind je het wintersportgebied Serfaus/Fiss/Ladis. Het skigebied heeft bijna 200 kilometer aan pistes en vormt daarmee binnen Oostenrijk één van de grootste skigebieden. De 3 plaatsen liggen op een zonnig plateau op zo’n 1.400 meter hoogte. En vooral Fiss en Ladis zijn nog authentieke dorpen.

3. Ski Arlberg

Het Vorarlberg is niet alleen een Koninklijk skigebied, omdat onze Koning en zijn familie hier al jarenlang te gast zijn. Door de uitgestrektheid, de grootte, de fantastische ski- en off-piste mogelijkheden en de gezellige dorpen, verdient het om die reden eveneens het predicaat “Koninklijk”.

4. Silvretta Arena

Voor de verwende wintersporters, die een uitdagend skigebied zoeken, is de Silvretta Arena een goede keuze. Silvretta Arena is hèt skigebied van het wereldberoemde Ischgl en het belastingparadijs Samnaun in Zwitserland. Het ligt aardig zuidelijk in de deelstaat Tirol en een gedeelte van het skigebied ‘Samnaun’ ligt in Zwitserland. Ook na het skiën hoef je je niet te vervelen in Ischgl. De après-ski is hier van ongekend hoog niveau.

5. Innsbruck

Sinds een paar jaar heeft de stad Innsbruck de Ski + City Pass. Hiermee bezoek je 13 skigebieden zoals de Stubaier Gletscher en Axamer Lizum. Daarnaast heb je toegang tot maar liefst 22 attracties in de gezellige stad Innsbruck. Ideaal als je wintersport wilt combineren met cultuur en relaxen in een prachtige, eeuwenoude stad.

Frankrijk

Door de grootte en de hoogte van de skigebieden is Frankrijk een geliefde wintersportbestemming. Op dit moment is nog niet 100% zeker of er in Frankrijk gewintersport mag worden. Als we straks groen licht krijgen, overweeg dan om naar een van de volgende 2 wintersportgebieden te gaan.

Laplagna-grijsopreis
Laplagna-grijsopreis

6. La Plagne en Les Arcs

Deze wintersportbestemmingen samen bieden de verwende skiër meer dan 400 pistekilometers. Je kunt er prachtige tochten maken. Iedere dag kun je skiën in een ander deel van het gebied. De uitzichten vanaf de overwegend brede pistes zijn fantastisch. In de lager gelegen delen van het gebied vind je bijzondere bosroutes.

7. Portes du Soleil

Ze claimen het grootste skigebied ter wereld te zijn. Door de weidsheid van het gebied kun je geweldige tochten maken. Vele hiervan voeren je door een mooie, bosrijke omgeving. Je vindt hier, in tegenstelling tot vele andere Franse skigebieden, nog authentieke boerendorpen.

Zwitserland

De wintersportgebieden in Zwitserland zijn vaak wat rustiger dan in Oostenrijk. Eén gebied is wat ons betreft uniek.

8. Aletsch Arena

De Aletsch Arena staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier voel je je één met de natuur. Het sneeuwzekere skigebied is nagenoeg autovrij en de bergdorpen zijn heel authentiek. De uitzichten op de Aletschgletscher zijn magnifiek. In totaal vind je hier iets meer dan 100 pistekilometers.

Italië

Een minder bekende wintersportbestemming, maar dat is volgens ons onterecht. Italië biedt namelijk prachtige skigebieden in een fenomenaal mooie omgeving. 

9. Val Gardena

Het skigebied Val Gardena heeft geweldig mooie pistes en onovertroffen uitzichten op de imposante Dolomieten. Je kunt hier de wereldberoemde Sella Ronda maken, die voor een gemiddelde skiër goed te doen is. Het is een grote skitocht die je langs 4 verschillende aaneengesloten skigebieden brengt. In culinair opzicht zit je in Italië natuurlijk helemaal goed!

Finland

Voor een unieke winterervaring ga je naar Finland, want wie weet zie je het magische noorderlicht wel!

10. Fins Lapland

In Fins Lapland kun je veel meer dan alleen maar skiën. Wat dacht je van een tocht door een betoverend wit landschap met de husky’s of rendieren? Of maak een fantastische tocht op de sneeuwscooter over bevroren meren. IJsvissen, langlaufen en een authentieke Finse sauna in een blokhut, maken je wintervakantie echt onvergetelijk.

Meer inspiratie nodig?
Het platform grijsopreis.nl is voor actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Naast inspirerende verhalen over vele bestemmingen en de hoogtepunten die je niet mag missen, vind je hier veel praktische informatie.

In samenwerking met:

Meer over: