Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

De beste vakantiedeal scoor je zo

Kijk je ook zo uit naar vakantie? Let op voor je in actie komt: de dag waarop je boekt en het moment waarop je vertrekt kunnen je heel veel geld schelen. Flexibele prijzen zijn bij vliegtickets heel normaal en ook bij hotelkamers en pakketreizen kunnen de kosten van dag tot dag verschillen. Volg deze tips en scoor de beste vakantiedeal. Zo scoor je de goedkoopste vakantiedeal!

Boek je vakantie niet té vroeg

Vroeg boeken kan je behoorlijk wat geld schelen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het ideale moment om je vakantie te boeken ongeveer 140 dagen van tevoren is. Iets meer dan 4 maanden dus. Reis daarnaast buiten het hoogseizoen, dat scheelt al bijna de helft.

Boek een vliegreis op een dinsdag, vlieg op een woensdag

Als je weet waar je heen wilt en op het punt staat te boeken, wacht dan nog even tot dinsdag. Dan zijn de meeste reizen het goedkoopst. Boeken op zondagavond scheelt vaak al, maar volgens de consumentenbond is dinsdag de beste dag om reizen te boeken. Dat scheelt al snel 15 procent vergeleken met andere dagen van de week. Voor de reis zelf geldt: vliegtuigstoelen zijn op woensdag het goedkoopst. Dat komt doordat zakelijke reizigers liever niet midden in de week vliegen. Vind hier een overzicht van luchtvaartmaatschappijen.

Gebruik verschillende browsers om te boeken

Ook al denk je de perfecte aanbieding gevonden te hebben, soms kun je dezelfde deal nóg goedkoper ergens anders vinden. Bekijk daarom de websites van verschillende vakantie aanbieders en abonneer je op hun nieuwsbrieven. Gebruik tijdens je zoektocht ook eens een andere browsers. Je zoekgedrag wordt namelijk geregistreerd en dat kan ook invloed hebben op de aanbiedingen die je te zien krijgt. Dus: zoek je reis in de ene browser en boek in een andere.

Wees flexibel in het plannen van je reis

Hoe flexibeler je bent, des te goedkoper je vakantie. Vermijd het hoogseizoen, maar denk ook eens aan het apart boeken van vlucht en hotel. Dat geeft je ineens veel meer keuzevrijheid. Kijk ook naar alternatieve luchthavens zoals Eindhoven of Charleroi (Brussel). Iets verder reizen, maar vaak vind je er goedkopere vluchten (en kun je er veel goedkoper parkeren!).

Ga all-inclusive

All-inclusive duur? Dat lijkt misschien wel zo, maar zo weet je wel precies van tevoren wat de reiskost en wat je ter plekke kwijt bent. All-inclusive is de perfecte manier om je vakantiebudget onder controle te houden. 

Kies voor een goedkope pakketreis 

Het is bijna altijd goedkoper om een pakketreis te boeken. Dit is een vlucht + hotel + transfer voor één totaalprijs. Omdat reisorganisaties grote inkoopcontracten met hotels en vliegmaatschappijen hebben, kunnen ze grote aantallen voor lage prijzen inkopen. Scheelt jou weer! 

Laat je brengen & halen

Parkeren op Schiphol is ontzettend een duur. Per dag kan het je al zo’n 25 euro kosten. Begin je vakantie ontspannen én voordelig door je te laten halen en brengen door een familielid of vriend. In ruil voor een flesje wijn willen ze dit vast wel doen … ;) 

Reislustig geworden? Bekijk dan hiernaast het beste aanbod.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal