Ga naar de inhoud

Ideale vakantiebestemmingen voor het najaar

Update:
In samenwerking met:

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het aantal regendagen neemt toe. Voor een heerlijke vakantie in november kun je beter je blik richten op andere regio’s van de wereld. Dit zijn de droombestemmingen die je perfect in het najaar kunt bezoeken.  

1. Bourgondië in Frankrijk – ideale vakantiebestemming voor het najaar

Bourgondië is een van Frankrijks beste wijnregio’s. Rond deze tijd vinden diverse wijnfeesten plaats. Bijzonder is ook de jaarlijkse wijnveiling in het Hospices de Beaune. Een geweldige manier om door Bourgondië te reizen is met een boot. Varend over het Bourgondisch Kanaal passeer je charmante dorpjes die uitnodigen voor een tussenstop. De wijnranken tonen zich van hun mooiste kant met uitbundige herfstkleuren, net als de bossen. Het eindpunt van de route is de vermaarde stad Dijon. Daar geniet je ook vooral van de middeleeuwse stad, de mosterd en de overdekte markt. 

2. Een stedentrip naar Madrid – ideale vakantiebestemming voor het najaar

Madrid beleven met de Madrilenen. Dat doe je bij een stedentrip in november. De toeristen zijn weg, maar de zon niet. Dompel je onder in het bruisende leven van de inwoners. Dat ervaar je het beste bij de overdekte markt Mercado San Miguel, of in een van de vele tapasbars. Voor de mooiste kunstcollecties bezoek je het wereldberoemde museum Prado. Minder bekend, maar net zo mooi, is het Reina Sofia museum. Het Keizerlijk Paleis uit de 18e eeuw toont de grandeur van de toenmalige vorsten. Voor een welverdiende rustpauze in het kloppende politieke en economische hart van Spanje bezoek je het immense stadspark El Retiro. 

3. Met de gondel Venetië verkennen – ideale vakantiebestemming voor het najaar

Venetië is een van de meest romantische steden ter wereld. Een geweldige stad voor een stedentrip, maar het is er altijd zo ontzettend druk. In november valt het gelukkig mee… Verken de stad via de vaporetto. Deze lijndienst over het water brengt je van het ene hoogtepunt naar het andere. Maar om de ware romantische sfeer van Venetië te beleven, maak je een rondvaart met een traditionele gondel. Rondom het Piazza San Marco liggen de mooiste bezienswaardigheden. Absolute hoogtepunten zijn de imposante basiliek, het Dogenpaleis en Museo Correr. Maar bezoek zeker ook de eilanden om de stad, zoals San Giorgio Maggiore of Murano.

4. Dubrovnik en omgeving in Kroatië – ideale vakantiebestemming voor de herfst

De zuidelijk gelegen stad Dubrovnik is volkomen terecht de meest bezochte stad van Kroatië. De “Parel van de Adriatische Zee” is een van de laatst overgebleven, volledig ommuurde steden ter wereld. Een wandeling door de stad is daarmee tevens een wandeling door de tijd. Dubrovnik hoort op ieders bucketlist te staan. Niet alleen dankzij de vele historische hoogtepunten. Maar ook vanwege de unieke ligging aan zee en het heerlijke klimaat. Heb je na een paar dagen alle bezienswaardigheden van de stad bewonderd? De omgeving van Dubrovnik is al even betoverend. Zo bereik je op een kwartiertje varen het idyllische eiland Lokrum. En maak op weg naar het vliegveld zeker een tussenstop in Cavtat. 

5. De Maya-route in Midden-Amerika – ideale vakantiebestemming voor het najaar

De Maya-route een van de populairste reisroutes in Midden-Amerika. Zo bezoek je verschillende landen met de mooiste, schilderachtige landschappen. De meeste reizigers beginnen in het Mexicaanse Cancun aan de route. Ten westen van deze badplaats bevindt zich namelijk het prachtige en goed bewaarde Ek Balam. Nog iets verder naar het westen ligt de meest bezochte Maya-site uit de oudheid: Chichén Itzá. Deze Maya-stad is sinds 1988 UNESCO-werelderfgoed. Daarnaast is het tegenwoordig ook een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Vervolgens voert de route via Mérida naar de oude Maya-steden Uxmal en Palenque. Daarna gaat de reis verder naar Guatemala. Onderweg kom je tal van architectonische hoogstandjes tegen uit de Maya-cultuur. 

6. The Coromandel in Nieuw-Zeeland – ideale vakantiebestemming voor de herfst

Het einde van het voorjaar in Nieuw-Zeeland is in november. De maand erop begint de grote zomervakantie voor de “Kiwi’s”. Dat betekent dat je nu het land voor jou alleen hebt. Samen met de miljoenen schapen die regelmatig de weg oversteken. Nieuw-Zeeland is het land dat bij uitstek geschikt is voor een fantastische roadtrip. Een van de bijzondere hoogtepunten is een bezoek aan de Coromandel op het Noordereiland. Het schiereiland Coromandel leent zich heel goed voor wandelen, kayakken, zwemmen. En: je kunt hier op een van de stranden je eigen “hot spring” graven! Het stadje Thames, zo’n 115 km van Auckland verwijderd, is de toegang tot dit unieke landschap. Vooral de westkust is nog heel ongerept. 

Reisinspiratie 

Wil je nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50- plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste bestemmingen in het buitenland.

In samenwerking met:

Meer over: