Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

6 tips voor balkon of terras: opknappen en inrichten

De lente is zo dichtbij, we kunnen het bijna proeven. Wil jij ervoor zorgen dat je er helemaal klaar voor bent, zodra de lente er is? vtwonen geeft 6 fijne tips om optimaal van je balkon of tuin te genieten. 

De grote (of beter gezegd het kleine formaat) van je balkon of terras hoeft geen belemmering te zijn om toch een fijne plek buiten te creëren. De juiste combinatie van tuinmeubels, planten en accessoires is de oplossing hiervoor. 

1. Meubels voor elke gelegenheid

Een boek lezen in de zon, een buitendiner met het gezin of een borrelavond met vrienden: zorg dat je buiten de juiste meubels en accessoires hebt om van alle markten thuis te zijn. Heb je weinig ruimte? Ga dan voor items die je op meerdere manieren kunt inzetten, zoals een bankje met een opbergruimte. 

2. Verlichting

Om ervoor te zorgen dat je elke avond tot in de late uurtjes van je tuin of balkon kunt genieten moet je met fijne buitenverlichting werken. Plaats lampen tussen je planten voor een mysterieus effect, hang een lamp naast de deur zodat je de drempel niet mist wanneer je binnen een extra fles wijn haalt, plaats overal windlichten voor een feeërieke sfeer en hang een waterdicht lichtsnoer aan je muur of onder je afdak. Met deze stralende buitenverlichting kun je alle kanten op.

3. Blijf warm

De dagen en avonden zijn tijdens het voorjaar vaak nog niet warm genoeg om lange tijd met korte mouwen buiten te zitten. Zorg daarom dat je altijd warm kunt blijven. Zet ergens een mooie kist neer waar je dekentjes in opbergt, plaats een heater tegen je buitenmuur en zet een sfeervolle vuurkorf neer. Zo blijf je warm terwijl je tot de late uurtjes buiten blijft.  

4. Planten in potten

Een buitenruimte is erg kaal zonder planten. Of je nu wel of niet aarde hebt om bloemen en struiken in te planten, een groep planten in potten staat altijd gezellig. Bijkomend voordeel: je kunt je tuin in een handomdraai restylen door planten te verplaatsen én je kunt potten met kwetsbare planten in de winter naar binnen halen. En als je nu alleen een simpele terracotta pot met een klein plantje voor je ziet, vergeet het maar. Bekijk deze leuke manieren om jouw potten te vullen.

5. Buiten stylen

Stylen doe je niet alleen binnen, maar ook buiten. Met mooie accessoires zoals buitenkleden en -kussens kun je een tuin of balkon helemaal naar jouw eigen smaak decoreren. Met fijne accessoires kun je jouw buitenplekje voor een klein bedrag regelmatig een nieuwe look geven. 

6. Nieuwe buitenvloer

Toe aan echt een grote verandering? Pak dan je terrasvloer aan. Een andere vloer heeft een drastisch effect op de look van je tuin. Deze strakke tegels zijn ook nog eens makkelijk schoon te houden. 

Bron: vtwonen | Fotografie Sanne Tulp | Styling Liza Wassenaar 
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vtwonen.