Draai voor klassieke weergave

Met deze 5 tips beleef je een unieke wintervakantie

In samenwerking met:

In de winter op vakantie betekent voor Nederlanders vaak skiën of snowboarden. Maar ook als je niet de hele dag op de latten wilt staan is er genoeg te doen. Na het lezen van dit artikel weet jij als geen ander hoe je een unieke wintervakantie voor elke leeftijd boekt.

Van huskytochten tot het overnachten in een houten blokhut. Dit zijn 5 unieke wintervakanties.

1. Probeer een ander gebied dan de Alpen

Waar we het hier in Nederland doen met hooguit een paar dagen sneeuw per jaar, is dat in de Alpen een ander verhaal. De Alpen tellen honderden skigebieden en staan dan ook niet voor niets bekend om de wintersportvakanties. Houd je van skiën maar ook van variatie op de dag? Of houd je van sneeuw in het algemeen en wil je een keer wat anders proberen? Kijk dan eens naar gebieden zoals Scandinavië. Een land dat vraagt om bijzondere belevenissen. 

Zo beleef je in Fins Lapland in Scandinavië een unieke wintervakantie door de bergen poedersneeuw, de rendieren en de combinatie van rust en ruimte. Het ene moment voel je je tijdens deze unieke winterreis helemaal alleen op de wereld met hooguit het geluid van natuur en dieren op de achtergrond, terwijl je je het andere moment tussen de mensen op langlauflatten bevindt. 

Unieke-winterse-excursies

2. Maak je vakantie compleet met winterse avonturen

Een unieke wintervakantie is niet compleet zonder winterse avonturen. Kijk wat er te doen is in het winterse wonderland waar jouw gedachten naar uitgaan. Het voordeel van een plek zoals Scandinavië is dat je hier veel meer kunt doen dan skiën. 

Zo is een safari mogelijk met het hondenras dat gewend is om per slee over sneeuw en ijs te bewegen: de Siberische husky. Deze intelligente en vriendelijke honden staan te popelen om je door de sneeuw mee te nemen naar het sprookjesachtige landschap. De tochten van 10 kilometer zijn een aanrader, aangezien niemand hier na 5 kilometer al genoeg van heeft. 

Top 10 winterse avonturen

  1. Op safari met husky’s
  2. Een sneeuwschoenwandeling afleggen
  3. IJdrijven (goed voor de bloedsomloop Knipoog, emoticon Gratis Pictogram van iOS7 Minimal Icons)
  4. Het noorderlicht spotten
  5. Sneeuwscooter safari
  6. Tocht met de e-fat bike door de sneeuw
  7. Bezoek aan rendierboerderij
  8. Overnachten in een glazen iglo
  9. Naar een sauna met sprookjesachtig uitzicht
  10. Overnachten in een houten blokhut

Nog zo'n bijzondere ervaring: een sneeuwschoenwandeling. Maak de wandeling in de avond en wie weet heb je geluk en spot je ook nog het noorderlicht. Bekijk hier de mooiste Winter Adventures, zodat je tijdens je vakantie direct de meest geliefde winteravonturen te pakken hebt. Want bij deze wintervakanties zijn de mooiste excursies al onderdeel van je reis, wel zo makkelijk! 

Wintervakanties

Copyright: Harri Tarvainen, Visit Finland

3. Maak jouw winterreis op maat

Als je zelf precies weet wat jij wilt doen, dan kun je natuurlijk ook zelf een vakantie samenstellen. Zo weet je zeker dat je elke minuut van je vakantie zelf hebt bepaald. Houd je van actie? Dan is het huren van een sneeuwscooter misschien iets voor jou. Wil je juist meer ontspanning? Dan klinkt een houten blokhut met een eigen sauna en een open haard beter in jouw oren. 

De activiteiten en locaties zijn er voor het uitkiezen: ga vooral voor een plek waar jij warm van wordt, ondanks dat het daar lekker koud is, en selecteer de activiteiten die jij graag wilt ondernemen. Dit betekent overigens niet dat je alles op eigen houtje hoeft te regelen. Natuurlijk staan er reisspecialisten klaar die de bestemming meter voor meter kennen en graag met je meedenken aan de hand van jouw wensen.

Unieke-wintervakanties

Lekker ontspannen in je eigen blokhut

4. Boek excursies met een gids

Als je op winters avontuur gaat is het aan te raden om tijdens je excursies een gids mee te nemen om je ervaring nog unieker te maken. Deze gids kan jou naar de beste plekken - zoals het noorderlicht - leiden. Bovendien kan hij of zij je alles vertellen over het land tijdens een sneeuwschoenwandeling, waardoor jij weer met verhalen thuiskomt voor je vrienden en familie. De meeste gidsen barsten namelijk van de kennis over de oorspronkelijke lokale bewoners in Scandinavië: de Sami, en de omgeving. 

Zo leer je Fins Lapland nog beter kennen!

Wintervakantie-met-gids

5. Boek een unieke wintervakantie met korting

De laatste, misschien wel belangrijkste tip, is om kortingen in de gaten te houden. Nu is het aanbod wintervakanties oneindig en kan je op het internet gemakkelijk verdwalen. Daarom heeft Buro Scanbrit alle aanbiedingen voor een unieke wintervakantie voor je uitgezocht en op een rij gezet. Dan weet je zeker dat je in goede handen bent om een onvergetelijke reis te beleven. 

Je boekt een unieke wintervakantie naar Fins Lapland al vanaf € 699,-. Als je boekt bij een betrouwbare reisorganisatie is jouw reis goed geregeld. Zo ga je zorgeloos op vakantie!

Beeldmateriaal: Buro Scanbrit

In samenwerking met: