Ga naar de inhoud

Vluchtannuleringen op Schiphol door onstuimig weer en technische storing

Update:
Schiphol

Vanochtend zijn er weer vluchten geannuleerd op Schiphol. De oorzaak is het slechte weer. Een woordvoerder meldt dat net als gisteren tientallen vluchten niet doorgaan. Er is nog steeds impact van het onweer van gisteren en een technische storing. Die storing duurde ruim 2,5 uur. Vliegtuigen konden niet landen of opstijgen tijdens die tijd.

Impact van het weer en de storing

De storing en het slechte weer zorgen voor problemen op Schiphol. Gisteren waren er 90 vluchten geannuleerd, vooral binnen Europa. Er was maar 1 baan beschikbaar door de heftige wind en bliksem. Hoeveel passagiers precies gedupeerd zijn, is nog niet duidelijk. Ook de oorzaak van de storing is nog onbekend. Veel vliegtuigen moesten uitwijken naar andere luchthavens.

De tekst gaat onder de afbeelding en video verder >>

Minder onstuimig, meer banen beschikbaar

Inmiddels is het weer iets kalmer en zijn er 2 banen in gebruik genomen. Dit zou de situatie op Schiphol moeten verbeteren. Toch had de storing, door het tijdstip, minder impact dan verwacht. Na 23.00 waren er weinig vliegbewegingen gepland. Desondanks waren er vertraagde vluchten die nog moesten vertrekken.

Bron: NOS Foto: Funky-data voor Canva

Meer over: