Ga naar de inhoud

Babygeluk: Kroonprins Hoessein en prinses Rajwa van Jordanië verwachten eerste kindje

Update:
Kroonprins van Jordanië krijgt een eerste kind

Kroonprins Hussein en prinses Rajwa van Jordanië worden deze zomer voor het eerst ouders. Het Jordaanse koninklijke hof deelde het heuglijke nieuws op sociale media. Dit gaf veel opwinding in het hele land en de toekomst van de troon is hiermee verzekerd.

Felicitaties en goede wensen voor het eerste kindje

Het Jordaanse hof feliciteerde koning Abdullah en koningin Rania en stuurde een stroom van goede wensen naar het jonge stel, beiden 29 jaar, voor een leven vol gezondheid en geluk.

Het paar stapte vorig jaar juni in het huwelijksbootje tijdens een groots feest in het prachtige Zahran-paleis. Onder de gasten bevonden zich ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia van Nederland.

Bekijk hier de beelden van de trouwerij in het Zahran-paleis en lees daarna verder >>

Troonopvolging in voorbereiding

Kroonprins Hussein staat op het punt een belangrijke rol te vervullen als opvolger van zijn 62-jarige vader, koning Abdullah. In tegenstelling tot Nederland hebben de Jordaanse royals een actieve rol in het bestuur, waardoor een gedegen voorbereiding van essentieel belang is voor de jonge troonopvolger.

Wordt het een jongetje of een meisje?

Met de komst van hun eerste kindje voegt de koninklijke familie niet alleen een nieuw hoofdstuk toe aan hun eigen verhaal, maar ook aan de geschiedenis van Jordanië. De verwachtingen zijn hooggespannen terwijl het jonge koninklijke paar zich voorbereidt op het ouderschap en de toekomst van het koninkrijk met vertrouwen tegemoetziet.

Bron: RTL Royalty nieuws
Hoofdfoto: Jordan Pix/Getty Images

Meer over: