Ga naar de inhoud

Hoofdsponsor Ziggo dreigt: Ajax moet ‘leven beteren’

Update:
Sponsorcontract

Hoofdsponsor Ziggo heeft Ajax laten weten best wel eens geen trek meer te hebben in het verlengen van het sponsorcontract. Dat zegt Arno Vermeulen chef voetbal en commentator bij de NOS in Studio Voetbal. De Amsterdammers moeten hun leven beteren. 

Contract loopt tot 2025

Ziggo prijkt sinds 2015 op het shirt van Ajax. Het sponsorcontract loopt tot 2025. Maar wat daarna gebeurt is onzeker. Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van de club, geeft aan dat Ziggo tijdens een gesprek heeft gedreigd niet te willen verlengen, zo weet Vermeulen. 

Ziggo heeft niet zoveel trek meer

Alle interne en externe problemen die spelen bij Ajax kost de club wellicht zijn hoofdsponsor. Onlangs vond een onderhandelingsgesprek plaats over een mogelijke contractverlenging. CEO Jeroen Hoencamp dronk koffie met Van Praag. “De boodschap was heel pittig”, aldus Vermeulen. “Het zou best kunnen zijn dat wij er niet zoveel trek in hebben als jullie je leven niet gaan beteren”, zo werd Van Praag duidelijk gemaakt.

Lees verder onder bericht >>>

Sneer naar het beleid van Ajax

Dit wordt gezien als een dreigement richting Ajax en een sneer naar het beleid van de club. Vermeulen: “Als je ziet wat er de afgelopen jaren is gebeurd bij Ajax, hoe slecht het kompas stond, dat willen en kunnen ze (Ziggo, red) zich niet permitteren”, aldus Vermeulen. Ziggo neigt volgens hem eerder naar niet verlengen dan naar wel verlengen van het sponsorcontract. 

Ziggo betaalt Ajax 11 miljoen

Vermeulen: “Het sponsorcontract met Ziggo levert Ajax 9 miljoen euro per jaar op met premies die oplopen tot 2 miljoen. Per jaar kom komt er ongeveer 11 miljoen binnen bij de Amsterdamse penningmeester”. Vermeulen: “Dat is echt heel veel geld, veel meer dan andere clubs vangen in Nederland. De vraag is of Ajax een sponsor kan vinden die zoveel geld in de Amsterdamse club wilt steken”.

Ziggo reclame als Ajax sponsor: Dit is mijn club

Bekijk de commercial hieronder >>

Bon:  Studio Voetbal
Foto: Gaudilab (Canva)

Meer over: