Ga naar de inhoud

Transavia schrapt weer vluchten deze zomer: 20.000 vanuit Rotterdam Airport

Update:
Transavia schrapt opnieuw 20.000 vluchten

Budgetvlieger Transavia moet deze zomer 124 vluchten schrappen op Rotterdam Airport. De luchtvaartmaatschappij snijdt zo’n 20.000 stoelen weg. Dit bevestigt slotcoördinator Hugo Thomassen. De problemen bij Transavia gaan voorlopig nog even door.

Met deze keuze duren de problemen bij de budget-airline, die ook al in het voorseizoen moest snijden, voort tot in de zomervakantie. Wat zijn de oorzaken en wat moet je doen als jouw vlucht geannuleerd wordt? Lees verder.

Transavia schrapt weer vluchten

Budgetluchtvaartmaatschappij Transavia heeft aangekondigd dat ze deze zomer 124 vluchten vanaf Rotterdam Airport zullen annuleren. Dit komt bovenop de eerdere annuleringen in het voorseizoen, waardoor de problemen bij deze budgetvlieger zich uitstrekken tot in de zomervakantie.

Dit nieuws betekent dat ongeveer 20.000 passagiers hun reisplannen moeten herzien. Hugo Thomassen, de slotcoördinator van Airport Coordination Netherlands, heeft bevestigd dat deze beslissing is genomen. Het is echter nog onduidelijk of vergelijkbare maatregelen ook weer op andere grote luchthavens zoals Schiphol en Eindhoven genomen moeten worden.

Hugo Thomassen’s berichtgeving over geannuleerde vluchten op Schiphol

In de winter kondigde Hugo Thomassen eenzelfde boodschap aan met vluchten vanuit Schiphol. De vliegvaartindustrie heeft te kampen met te veel vluchten tijdens drukke vakantieperiodes.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Problemen bij Transavia

De voortdurende problemen bij Transavia wekken bezorgdheid op in de reisindustrie. Volgens een woordvoerder van Transavia is de annulering het resultaat van zowel commerciële als operationele overwegingen. “Dit soort aanpassingen komt vaker voor. Het betreft onder andere vertragingen door grootschalig onderhoud aan onze vloot. Onze hoogste prioriteit is een stabiele operationele dienstverlening. Door snel maatregelen te nemen, proberen we de impact op passagiers en medewerkers tot een minimum te beperken”, aldus de woordvoerder.

Deze recente ontwikkelingen benadrukken de uitdagingen waarmee luchtvaartmaatschappijen worden geconfronteerd, met name tijdens drukke vakantieperiodes.

Voor reizigers is het essentieel om op de hoogte te blijven van updates en alternatieve reisopties te verkennen om eventuele verstoringen te minimaliseren.

Wat moet je doen als je Transavia vlucht geannuleerd wordt?

  1. Teruggave van geld: Als je vlucht (vroegtijdig) wordt geannuleerd, biedt Transavia de optie om je geld terug te ontvangen voor de geannuleerde vlucht.
  2. Herboeking van vlucht: Je kunt er ook voor kiezen om de eerstvolgende beschikbare vlucht te kiezen of je ticket om te laten boeken naar de eerstvolgende vergelijkbare vlucht van Transavia op een latere datum naar keuze.
  3. Financiële compensatie: Als je vlucht wordt geannuleerd en er is geen sprake van een buitengewone omstandigheid, heb je recht op een financiële compensatie volgens de EU-verordening 261/2004. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de lengte van de vlucht.
  4. Recht op zorg: Indien je ervoor kiest om je vlucht om te boeken, heb je recht op zorg. Als de geannuleerde vlucht ervoor zorgt dat je langer op je bestemming moet blijven, vergoedt Transavia de hotelkosten.
  5. Actie bij annulering op de dag van vertrek: Als jouw vlucht op de dag van vertrek wordt geannuleerd, wordt geadviseerd om naar de servicedesk op de luchthaven te gaan of contact op te nemen met het Service Center van Transavia.
  6. Transavia op X bereiken: Stel je vraag op het platform X als (laatste) optie. Ze zijn daar vrij actief.

Lees ook: Mijn vliegreis is geannuleerd, wat kan ik doen?

Aanhoudende problemen raken reizigers

Het wegvallen van vluchten treft duizenden reizigers. Mensen die uitkeken naar hun zomervakantie, moeten nu andere plannen maken. In de reisbranche zorgt dit voor veel onrust. Alle ogen zijn gericht op hoe Transavia deze uitdaging aanpakt.

Transavia vluchten vanaf Groningen

Groningen Airport Eelde (GAE) en Schiphol hebben maandag eindelijk een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Amsterdamse luchthaven helpt GAE (na meerdere verzoeken om hulp en samenwerking) met het verwerven van vluchten en de ontwikkeling van bijna 15 hectare bedrijventerrein.

Bron: telegraaf

Meer over: