Ga naar de inhoud

Geruchtenmachine rond opvolger Ajax-trainer John van ’t Schip raakt op stoom

Update:
voetbaltraining

Ajax zoekt een nieuwe coach en daarmee raakt de geruchtenmachine rond de opvolging van John van ’t Schip op stoom. Johan Derksen en tafelgast en Valentijn Driessen, de voetbalkenners van Vandaag Inside, hebben hun keus al gemaakt over wie de prestaties van de Amsterdammers weer op niveau moet brengen. 

Pascal Jansen de perfecte kandidaat

De resultaten lijden momenteel behoorlijk onder John van ’t Schip en dan duurt het in Amsterdam niet lang of er wordt nagedacht over vervanging. Driessen en Derksen denken dat oud AZ-trainer Pascal Jansen de perfecte kandidaat is. Jansen was zondag in een skybox aanwezig bij de wedstrijd tegen FC Utrecht, weet Soccernews te melden. Hij maakt een goede indruk. Met de huidige invloed van ex-AZ’ers binnen Ajax – we noemen Alex Kroes, Marijn Beuker en Louis van Gaal – lijkt Jansen in een logische keuze.

De tekst gaat onder de foto’s verder >>

Erik ten Hag en Frank de Boer?

Telegraaf-journalist Driessen voedt de speculaties en noemt nog 2 kandidaten. Frank de Boer en Erik ten Hag worden genoemd. Ondanks de verwachting dat Ten Hag bij Manchester United blijft, zou het zomaar kunnen zijn dat de oud Ajax-trainer daar gaat ‘wieberen’. De Vandaag Inside mannen benadrukken de noodzaak van een sterke leider voor Ajax, om de club weer naar de Europese top te brengen. Dat wordt volgens Derksen een flinke klus.

Bekijk de uitzending van Vandaag Inside hierover. De tekst gaat onder de video verder >>

Ron Jans?

René van der Gijp kwam eerder op de proppen met Ron Jans. Daar reageerde Ajax clubwatcher Mike Verweij op met: “Jans vond het natuurlijk prachtig dat Van der Gijp zijn naam noemde. Hij is niet in beeld en komt niet in beeld bij Ajax. Met alle respect voor zijn carrière, want hij doet het bij FC Utrecht heel goed en heeft het ook bij FC Twente heel goed gedaan. Jans is verder in niks een Ajax-trainer.”

Ajax weer op Europees niveau

Ajax heeft een roerige tijd achter de rug en de zoektocht naar een nieuwe coach is cruciaal. De Amsterdammers willen weer meedoen op Europees niveau en hebben daar de juiste trainer voor nodig. Met alle AZ-invloeden lijkt Jansen de voorkeur te hebben bij insiders. De vraag blijft voorlopig: wie neemt de leiding bij Ajax? De geruchtenmachine dendert voorlopig voort.

Bronnen: FCupdate, Vandaag Inside, Soccernews

Meer over: