Ga naar de inhoud

Emotionele steunbetuiging voor Ajax-trainer John van ’t Schip

Update:
Ajax

Een even indrukwekkende als emotionele steunbetuiging stond Ajax-trainer John van ’t Schip afgelopen zondag te wachten tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. In de 55e minuut stond iedereen in Johan Cruijff Arena stil bij het overlijden van zijn vrouw Daniëlle van ’t Schip, dochter van Willeke Alberti en halfzus van Johnny de Mol.

Zij overleed in oktober op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen kanker. “Ik heb een doodvonnis gekregen, maar door mijn vertrouwen in het leven heb ik dat kunnen omkeren. God maakt geen fouten, daar geloof ik heilig in”, zei ze in een gesprek met De Telegraaf.

John van ’t Schip schreef na haar overlijden op Instagram de volgende ontroerende woorden: ‘De liefste de mooiste…Zal je altijd blijven zien en horen. En er altijd zijn voor het meest tastbare wat je achterlaat onze kinderen Davey en Estelle. De liefde (onze liefde) stopt hier niet, maar verspreidt zich. Amore mio…mooie reis’ 

Tekst gaat onder de foto verder >>

Wedstrijd stilgelegd

Iedereen stond in de 55e minuut op om te applaudisseren als steunbetuiging voor de afwezige coach. Van ’t Schip verblijft momenteel in Australië waar hij de bruiloft van zijn zoon bijwoonde. Op het veld werd de wedstrijd stilgelegd. Ajax-aanvoerder Steven Berghuis pakte de bal in de handen en klapte mee. Net als alle andere spelers en stafleden van zowel Ajax als PEC Zwolle. 

Tekst gaat onder de video verder >>

Verspreid de liefde

Eind oktober werd Van ’t Schip bij Ajax aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, tot in ieder geval het einde van het seizoen. Destijds was al besproken dat de coach de laatste wedstrijden van het kalenderjaar zou missen, om bij de bruiloft te kunnen zijn.

Op zijn Instagram-account deelt de Ajax-trainer een video van een tuinfeest, waar de kangoeroes vrolijk rondhuppen. ‘Australische pré-bruiloftavond’, schrijft Van ’t Schip. ‘Verspreid de liefde.’

Tekst gaat onder de video verder >>

Rust zacht lieve zus

Johnny de Mol reageerde op Instagram op het overlijden van zijn halfzus. Hij deelde een lachende foto van hen beiden en schrijft daarbij: ‘Omdat jij wist wat liefde was, weten wij het ook. Rust zacht lieve zus.’

Tekst gaat onder de foto verder >>

Daniëlle van ’t Schip was het oudste kind van Willeke Alberti uit het huwelijk met basgitarist Joop Oonk. Ze kreeg met oud-voetballer John van ’t Schip 2 kinderen: Estelle en Davey.

Bronnen: VI, AT5, De Telegraaf. Foto: Stilte in de Arena. (Tromp Willem van Urk by Canva).

Meer over: