Ga naar de inhoud

Frank de Boer staat weer op straat, is Ajax een optie?

Update:
Frank de Boer

Frank de Boer is al na een half jaar ontslagen als trainer van Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Wellicht is Ajax een optie? Niet iedereen staat hierom te springen. De Amsterdammers zijn toe aan fris voetbal en dat kan de ontslagen coach niet brengen volgens VI.

Al Jazira houdt De Boer verantwoordelijk voor de slechte prestaties van de laatste tijd. Na het verliezen deze week van een bekerduel tegen Al Wahda was het over en uit voor 53-jarige De Boer.

Al 5 keer de laan uit gestuurd

Voor De Boer is het nu al de 5e keer dat hij als coach snel op straat wordt gezet. Met Ajax haalde de oud-speler prijzen en successen binnen, maar daarna ging het snel bergafwaarts met zijn trainerscarrière. Zo werd hij in 2016 na 14 wedstrijden ontslagen als coach van Internazionale. Bij Crystal Palace hield hij het slechts 5 duels als trainer vol. Kort daarna vielen ook zijn avonturen bij Atlanta United en het Nederlands elftal in het water. De Boer had bij Al Jazira uiteindelijk zo’n 15 potjes onder zijn hoede.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Ajax als optie

Behoort een overstap van De Boer naar Ajax tot de mogelijkheden, zo vraagt VI zich af. “Dat lijkt me een slecht idee”, zegt VI-analyticus Dave Aalbers. “Daarmee krijg je de Ajax-supporters niet op de banken.” Hij wijst daarbij op de verouderde speelwijze die De Boer hanteert. De Ajax-aanhang heeft volgens Aalbers de afgelopen maanden al genoeg voor de kiezen gehad. 

Tijd voor nieuw Ajax-bravoure

Het wordt tijd dat iemand het Ajax-bravoure terugbrengt bij de Amsterdammers. Aalbers: “Dat heeft De Boer in zijn tijd als trainer van Ajax ook niet echt kunnen brengen.” Hij denkt dat De Boer zelf wel open staat om bij Ajax te tekenen. “Maar de club is toe aan fris en vernieuwend voetbal.”

Bronnen: Voetbalprimeur, VI. Foto: Jacob Lund

Meer over: