Ga naar de inhoud

Boek ‘Ajax in Crisis’ plaatst Ajax-directeur Hendriks in kwaad daglicht

Update:
Ajax

De inkt van het nieuwe boek ‘Ajax in crisis’ is nog niet opgedroogd of het is bij de Amsterdamse club hommeles. Dit meldt De Telegraaf. Mensen binnen Ajax denken dat Ajax-directeur Maurits Hendriks de ‘munitie’ heeft gelekt. Daarmee wordt ‘karaktermoord’ gepleegd op de vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. 

Bij Ajax heerst woede om het feit dat Hendriks nog altijd rondloopt bij de club, aldus De Telegraaf. Hij wordt in het boek van Menno de Galan niet geciteerd. Meerdere bronnen zijn ervan overtuigd dat hij de persoon is die in het boek Van der Sar een mes in de rug steekt.

Hendriks is geïnterviewd

“Op het jeugdcomplex wordt gegniffeld dat de vermeende gesprekken tussen De Galan en Hendriks nu in zijn gezicht lijken te ontploffen”, zo valt te lezen. Bronnen die De Telegraaf opvoert menen zeker te weten dat Hendriks is geïnterviewd voor het boek. Daarmee zou hij zelfs te koop hebben gelopen.

Gehandeld in belang van Ajax?

De Telegraaf heeft Hendriks om een reactie gevraagd. Hij weigerde. Hem is gevraagd of weet waarom hij zo ongeliefd is bij Ajax? En waarom hij het in het belang van Ajax achtte met De Galan te praten. Ook wil de krant weten of hij daar spijt van heeft en of hij snapt dat mensen vinden dat hij Van der Sar een mes in de rug heeft gestoken. 

Van Praag wil door met Hendriks 

Verder is hem gevraagd of hij zijn keuze voor de later ontslagen Sven Mislintat betreurt. En hoe hij zijn toekomst bij Ajax ziet. De samenwerking tussen Mislintat en Hendriks zou heel erg nauw zijn geweest. Het zorgde voor ergernis en bevestigt volgens De Telegraaf het beeld van een directeur die ‘naar boven likt en naar beneden trapt’.

Dit alles schrikt Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, niet af. Volgens voetbalverslaggevers Valentijn Driessen en Mike Verweij wil Van Praag graag door met Maurits Hendriks. Dit valt te lezen op Ajaxshowtime.

Meesteroplichter en charmante zwendelaar

Ajax in Crisis‘-auteur De Galan schreef diverse Ajax-boeken. ‘Ajax in Crisis’ gaat over de moeilijke tijden die de Amsterdamse club doormaakt sinds het opstappen van Marc Overmars.

In het boek spreekt Alex Kroes, de nieuwe algemeen directer van Ajax die in maart volgend jaar aantreedt, zich kritisch uit over de gang van zaken bij Ajax. Vooral Mislintat is door hem hard aangepakt. Zo noemt hij de Duitser een ‘meesteroplichter’ en een ‘charmante zwendelaar’.

Daadkrachtig bestuurder die ingrijpt

Met de start van Kroes bij Ajax in aantocht zijn veel mensen benieuwd naar de stappen die hij als eerste onderneemt. “Mijn gevoel zegt wel dat hij een daadkrachtig bestuurder zal zijn. Dit zegt De Galan in een interview met Ajaxshowtime.”Hij zal na verloop van tijd denken: hier moet wat gebeuren en ik moet ingrijpen. Hij heeft zelf nog nergens gezegd wat hij gaat doen.”

Bronnen: Voetbalprimeur, Ajaxshowtime

Meer over: