Ga naar de inhoud

Vitamineboost nodig? 5 recepten voor vitamine-shots

Update:
Recepten vitamine-shots

Heeft je immuunsysteem een extra duwtje nodig? Zelfgemaakte vitamine-shots zijn de perfecte oplossing. Ontdek hoe je snel en betaalbaar gezonde shots maakt zonder dure apparaten. Met eenvoudige stappen en handige tips versterk je je lichaam moeiteloos.

Versterk je immuunsysteem met zelfgemaakte vitamine-shots

In bepaalde periodes kan ons immuunsysteem wat extra ondersteuning gebruiken. Hoewel het verleidelijk is om dagelijks een kleurrijke en gezonde smoothie te bereiden, is dit niet altijd even praktisch.

Gelukkig is er een handige en betaalbare truc waarmee je je lichaam voorziet van een dagelijkse vitamineboost zonder gedoe met dure apparaten.

4 eenvoudige stappen voor een vitamine-shot:

Stap 1: verzamel je favoriete gezonde ingrediënten

Kies ingrediënten die vriendelijk zijn voor je portemonnee. Wortels, appels, en bananen zijn bijvoorbeeld voordelige opties. Deze zijn niet alleen goedkoop(er), maar ook rijk aan belangrijke voedingsstoffen.

Kijk ook naar aanbiedingen in de supermarkt of op de markt voor extra besparingen.  Als je budget het toelaat kun je ook denken aan kurkuma, gember of spinazie. Het mooie van kurkuma en gember is dat je deze met schil en al kunt gebruiken, waardoor je niet alleen tijd bespaart, maar ook extra voedingsstoffen binnenkrijgt.

Stap 2: blend en zeef

Gooi de gekozen ingrediënten in een blender en maak er een fijne smoothie van. Vervolgens zeef je de smoothie boven een kom om het vloeibare deel te scheiden van de grove resten. Druk met een lepel de vloeistof goed uit om alle waardevolle sappen te extraheren. De overgebleven pulp kun je hergebruiken, bijvoorbeeld door het te gebruiken in een theefilter voor een smakelijke thee.

Experimenteer met verschillende soorten voedingsmiddelen om een breed scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen. Voeg bijvoorbeeld boerenkool, bessen of citrusvruchten toe voor extra vitamines en antioxidanten.

Stap 3: bewaar en bevries

Bewaar het vloeibare deel van de superfoods (supervoedsel) in kleine flesjes in de koelkast. Voor een langere houdbaarheid kun je de shots ook invriezen. Giet daarvoor het sap eenvoudig in een ijsblokjesvorm, zodat je altijd een gezond shotje bij de hand hebt. 

Stap 4: geniet van je vitamineboost

De bevroren ijsblokjes kun je laten ontdooien voor direct gebruik als vitamineshot. Als je het liever niet te koud hebt, los dan een sapblokje op in een beetje gekookt water. Op deze manier kun je op elk moment van de dag genieten van een snelle en gezonde vitamineboost.

Welke vitamines en combinaties?

Een vitamineboost kan een waardevolle bijdrage leveren aan je algehele gezondheid en weerstand. Hier zijn enkele belangrijke vitamines en de voedingsmiddelen waarin ze te vinden zijn.

1.Vitamine A:

  • Voedingsmiddelen: Wortels, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool.
  • Maak er een shot van: Combineer wortels met een vleugje sinaasappelsap voor een zoete en vitamine A-rijke shot.

2. Vitamine C:

  • Voedingsmiddelen: citrusvruchten (sinaasappels, citroenen), aardbeien, paprika.
  • Maak er een shot van: Meng verse sinaasappelsap met wat citroensap voor een verfrissende vitamine C-shot.

3. Vitamine B6:

  • Voedingsmiddelen: bananen, kip, zalm, avocado.
  • Maak er een shot van: Mix een banaan met wat yoghurt voor een romige vitamine B6-boost.

4. Vitamine D:

  • Voedingsmiddelen: vette vis (zalm, makreel), eieren.
  • Maak er een shot van: combineer een beetje zalm(olie) met citroen voor een smaakvolle vitamine D-shot.

5. Vitamine E:

  • Voedingsmiddelen: amandelen, zonnebloempitten, spinazie.
  • Maak er een shot van: mix amandelen met wat water en een snufje honing voor een vitamine E-rijke shot.

6. Vitamine K:

  • Voedingsmiddelen: boerenkool, spinazie, broccoli.
  • Maak er een shot van: blend groene bladgroenten met wat water voor een voedzame vitamine K-shot.

Een gezonde dosis vitamines is essentieel voor je algehele welzijn en weerstand. Gelukkig zijn deze vitamines gemakkelijk en betaalbaar te verkrijgen in natuurlijke voedingsmiddelen.

Top 5 recepten vitamine-shots

Experimenteer met deze recepten en pas ze aan naar je eigen smaakvoorkeur. Voel je vrij om verschillende combinaties van fruit, groenten en andere gezonde ingrediënten uit te proberen voor een gevarieerde inname van vitamines en mineralen. Probeer deze 5 heerlijke recepten:

1. Antioxidanten boost shot:

  • Ingrediënten: bosbessen, granaatappelzaden, rode druiven, sinaasappelsap.
  • Bereiding: blend de bosbessen, granaatappelzaden en rode druiven. Zeef het mengsel en voeg vers geperst sinaasappelsap toe voor extra vitamine C.

2. Tropische immuun shot:

  • Ingrediënten: ananas, mango, kiwi, kokoswater.
  • Bereiding: mix de ananas, mango en kiwi in een blender. Zeef het mengsel en voeg kokoswater toe voor een tropische vitamineboost.

3. Kurkuma citroen detox shot:

  • Ingrediënten: kurkuma, citroen, water, honing.
  • Bereiding: meng kurkuma met vers geperst citroensap. Voeg water toe en zoet het geheel met een beetje honing voor een gezonde detox-shot.

4. Groene energie shot:

  • Ingrediënten: spinazie, komkommer, groene appel, selderij, limoensap.
  • Bereiding: mix alle ingrediënten in een blender en zeef het mengsel. Voeg een scheutje limoensap toe voor een verfrissende kick.

5. Rode bieten power-shot:

  • Ingrediënten: rode bieten, wortels, gember, appelsap.
  • Bereiding: blend rode bieten, wortels en gember. Zeef het mengsel en voeg vers geperst appelsap toe voor een krachtige en kleurrijke shot.

Video zelf gembershots maken

@bodystore.nl Start jij je dag ook graag goed? 😍 Maak zelf gembershots! Deze zijn beter (bevatten geen E-nummers), bevatten meer gember en het is goedkoper dan uit de supermarkt. Give it a try! 💪🏼 #gingershot #fy #fyp #healty #gezondheid #ginger ♬ As It Was – Harry Styles

Drink smakelijk!

Meer over: