Ga naar de inhoud

Vicky Leandros valt tijdens haar concert van podium

Update:
Vicky Leandros valt van podium

Vicky Leandros, een prominente figuur in de muziekwereld sinds haar overwinning op het Eurovisiesongfestival in 1972 met het nummer ‘Après toi’, beleefde onlangs een angstig moment tijdens een optreden. Het incident vond plaats in Hannover, Duitsland, waar de inmiddels 71-jarige zangeres een concert gaf.

71-jarige zangeres kwetsbaar tijdens optreden

Het concert in Hannover was voor Leandros een speciale gelegenheid om haar muzikale repertoire ten gehore te brengen aan haar fans. De avond verliep vlekkeloos, tot het moment vlak voor het einde van de show. Terwijl ze op de bühne stond, struikelde Vicky Leandros ongelukkig, wat resulteerde in een val van het podium. Het publiek, dat tot dan toe had genoten van een avond vol muzikale hoogtepunten, schrok van het onverwachte voorval.

De tekst gaat verder onder de video >>

Dergelijke momenten herinneren zowel artiesten als publiek eraan hoe kwetsbaar een liveoptreden kan zijn. Het overkwam ook zanger Rob de Nijs, hij viel tijdens een optreden in Naaldwijk van het podium.

Daar zijn ook opnames van gemaakt in 2019. De tekst gaat onder de video verder >>

En Vicky en Rob zijn is niet de enigen die het overkwam. De tekst gaat onder de video verder >>

Vicky Leandros houdt geen verwondingen over van de val

Hoewel het incident ernstig kon aflopen, is het opmerkelijk dat Vicky Leandros geen verwondingen opliep door haar val. Dit gegeven zorgt voor een opluchting bij fans en collega’s, gezien de potentieel ernstige gevolgen van een dergelijke val.

Het is bijna een wonder te noemen dat zij ongedeerd bleef, iets wat zelden voorkomt bij ongelukken op het podium. Het incident werd snel aangepakt door de aanwezige medewerkers van het concert, die ervoor zorgden dat de zangeres goed werd opgevangen nadat ze ten val was gekomen.

Vicky Leandros, die zowel de Griekse als Duitse nationaliteit bezit, heeft door de jaren heen een indrukwekkende carrière opgebouwd. Met talloze hits en liefhebbers over de hele wereld is zij een gerespecteerd icoon in de muziekwereld.

De veerkracht van een artiest

Haar ongedeerde afloop is een geluk bij een ongeluk en kan als belangrijke gebeurtenis de geschiedenisboeken in. Dit moment benadrukt ook de onverbrekelijke band tussen artiesten en hun publiek.

Met muziek blijven we ongevallen en ziekte samen bevechten, zoals we ook zien bij de fans van Rob de Nijs. Dit is altijd de de kracht van muziek geweest.

Bekijk hier nog de nostalgische beelden van een jonge Vicky Leandros tijdens het Eurovisie 1972 >>

Bron: AD. Hoofdfoto: Nagaiets voor Canva.

Meer over: