Ga naar de inhoud

Valentijnsdag: 11 dingen om te doen als je al een partner hebt

Update:
Valentijnsdag ideeën tips

Iedere dag is een mooie dag om iets leuks voor je geliefde te doen, maar op Valentijnsdag is het tijd om extra uit te pakken. Wil je eens iets originelers geven dan de standaard bos rode rozen? We hebben een aantal verrassende ideeën op een rij gezet om te doen met jouw lieverd.

1. Herbeleef met Valentijnsdag de 1e date met je partner

Waar waren jullie tijdens jullie 1e date? Wat deden jullie? Ga tijdens Valentijnsdag terug naar de plek waar het allemaal begon en haal herinneringen op aan die 1e, mooie momenten. Bezoek ook andere plekken die belangrijk voor jullie zijn. Je hebt vast wel een foto gemaakt tijdens die eerste date. Maak opnieuw een foto van jou en je partner en vergelijk ze met elkaar.

2. Koop alles wat jouw Valentijn lekker vindt

Verras je geliefde met zijn of haar favoriete eten. Ga uiteten naar zijn of haar favoriete restaurant of kook thuis zelf. Kaarsjes aan en genieten maar.

Inspiratie nodig? Je kunt op onze Valentijn pagina allerlei romantische Valentijns recepten vinden. 

3. Plan een dagje uit tijdens Valentijnsdag

Ga samen naar de sauna of naar een wellness-centrum. Velen hebben speciale aanbiedingen voor Valentijnsdag. Of geef zelf een ontspannende massage. Richt je slaapkamer helemaal in als behandelruimte: met geurkaarsen, achtergrondmuziekje, verschillende oliën, warme handdoeken en schoon beddengoed. Naast dat dit heel fijn heeft een wellnessdag ook nog eens veel gezondheidsvoordelen.

4. Maak samen een romantische wandeling

De mooiste gesprekken ontstaan vaak tijdens een wandeling. Neem volledig de tijd voor elkaar en maak een lange wandeling langs mooiste plekken. Onderzoek waar je de mooiste wandelroutes in Nederland vindt. Het leukste is wanneer jullie beiden de route nog niet eerder hebben gelopen.

Wist je trouwens dat wanneer je veel leuke dingen met je partner buiten de deur doet, jouw partner meer aan jou gehecht raakt? Helemaal wanneer je samen herinneringen ophaalt over vroeger. Het is wetenschappelijk bewezen.

5. Ga fietsen en picknicken

Het zijn misschien niet echt de temperaturen voor een picknick in februari, maar met een thermoskan chocolademelk en een extra dekentje kan dit juist hartstikke knus en romantisch zijn.

Ga je fietsen dan krijg je het vanzelf warm. Kijk of je een leuke route vindt bij jou in de buurt of juist verder weg. Fietsnetwerk.nl heeft een heel groot fietsnetwerk. Alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen? Ontvang hier jouw gratis de digitale Fietskrant.

6. Laat anoniem iets bezorgen op zijn of haar werk

Valentijnsdag valt vaak op een doordeweekse dag. Grote kans groot dat jullie allebei (aan het werken) buiten de deur zijn. Laat je geliefde weten dat je aan hem of haar denkt door anoniem iets naar kantoor of vrijwilliger locatie te sturen. Wat dacht je van een lieve kaart, bos bloemen of doos bonbons?

7. Ga iets bakken voor je lief

Eigen baksels zijn de lekkerste, romantisch cadeaus. Even een middag hard werken in de keuken en daarna samen op de bank genieten van jouw overheerlijke zelfgemaakte koekjes, taart of andere lekkernij.

Leuk weetje: baksels uit je eigen keuken zijn (meestal) ook nog eens gezonder.

8. Maak een bucketlist

Maak een lijst met alle dingen die je graag nog eens met je geliefde onderneemt. Bijvoorbeeld de plaatsen die je wilt bezoeken, de films die je wilt kijken, de restaurants waar je nog niet eerder samen at. Hou de lijst met activiteiten wel realistisch en haalbaar. Het is anders niet uitvoerbaar. Schrijf de activiteiten op kleine briefjes, vouw ze dicht en gooi ze in een pot. Pak de pot mooi in en geef het als cadeau.

Laat jouw partner er op Valentijnsdag zelf ook nog een aantal briefjes bij stoppen. Trek wanneer jullie zin hebben een briefje uit de pot en breng de wens in praktijk. Op deze manier laten jullie aan elkaar weten dat je de toekomst samen voor je ziet.

9. Houd een spelletjesavond voor 2, of meer

Leuk met z’n 2-en en leuk als je geen Valentijn hebt en wel veel goeie vrienden. Haal met Valentijnsdag alle bordspelletjes uit de kast en maak je klaar voor een gezellige avond.

Koop voor jouw Valentijn een populair spel dat in de top 10 staat. Dit zijn 5 voorbeelden:

  1. Kwakzalvers
  2. El Dorado
  3. Paleo
  4. Dinner in Paris
  5. Evergreen

10. Kijk op Valentijnsdag samen naar de zonsondergang

Wat is er nu romantischer dan het bekijken van een zonsondergang? Ga samen naar een plek waar de zonsondergang goed te zien is en geniet van de prachtige kleuren. Flesje wijn mee, en zo heb een magische avond.

Bereid je wel voor op een bewolkte of regenachtige dag. Kijk de dag van tevoren op weer.nl en koop voor de zekerheid een week van tevoren een poster met een zonsondergang. Maak er zelf een mooi gedicht bij of persoonlijke boodschap en draag die voor.

11. Geef een origineel cadeau

Die bos rozen hebben we na al die jaren wel gezien. Ze zijn op dit moment ook erg duur, en ze verwelken. Ben je op zoek naar originele cadeau ideeën voor je partner? Wij hebben er een aantal voor je bedacht. Bekijk de cadeautips voor hem of cadeautips voor haar.

Meer over: