Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

11 dingen om te doen tijdens Valentijnsdag

Iedere dag is een mooie dag om iets leuks voor je geliefde te doen, maar op Valentijnsdag is het tijd om extra uit te pakken. Wil je eens iets originelers geven dan de standaard bos rode rozen? We hebben een aantal verrassende ideeën op een rij gezet.

1. Beleef de eerste date opnieuw

Waar waren jullie tijdens jullie eerste date? Wat deden jullie? Ga tijdens Valentijnsdag terug naar de plek waar het allemaal begon en haal herinneringen op aan die eerste, mooie momenten. Je kunt natuurlijk ook andere plekken bezoeken die belangrijk voor jullie waren.

2. Koop alles wat jullie lekker vinden

Waarom duur uit eten gaan als je er thuis ook een feest van kunt maken? Verras je geliefde met een verzameling aan al zijn of haar favoriete eten. Kaarsjes aan en genieten maar. Inspiratie nodig? Je kunt hier allerlei romantische recepten vinden. 

3. Plan een relaxdagje

Je kunt samen naar de sauna of een wellnessresort, of geef elkaar thuis een ontspannende massage. Naast dat dit ontspannend werkt heeft de sauna nog een aantal gezondheidsvoordelen. Het kan zelfs weerstandverhogend werken.

4. Maak een mooie wandeling

De mooiste gesprekken ontstaan vaak tijdens een wandeling. Neem volledig de tijd voor elkaar en maak een lange wandeling langs mooie plekken.

5. Ga picknicken

Het zijn misschien niet echt de temperaturen voor een picknick in februari, maar met een thermoskan chocolademelk en een extra dekentje kan dit juist hartstikke knus en romantisch zijn.

6. Laat anoniem iets bezorgen op zijn of haar werk

Valentijnsdag valt vaak op een doordeweekse dag, dus is de kans groot dat jullie allebei gewoon moeten werken. Laat je geliefde weten dat je aan hem of haar denkt door anoniem iets naar kantoor te sturen. Wat dacht je van een lieve kaart, of hartjesballonnen?

7. Ga iets bakken

Samen bakken is een ontzettend leuke, romantische activiteit waar je ook nog eens iets lekkers aan overhoudt. Even een middag hard werken in de keuken en daarna samen op de bank genieten van jullie overheerlijke koekjes, taart of andere lekkernij.

8. Maak een bucketlist

Maak een lijstje of potje met daarin alle dingen die je nog met je geliefde wilt doen. De plaatsen die je wilt bezoeken, de films die je wilt kijken, de restaurants waar je wilt eten. Zo laat je aan hem of haar zien dat je ook van de toekomst iets moois wilt maken.

9. Houd een spelletjesavond

Leuk met z’n tweeën, maar ook als dubbeldate of met vrienden. Haal alle bordspelletjes uit de kast en maak je klaar voor een competitieve avond.

10. Bekijk de zonsondergang

Wat is er nu romantischer dan het bekijken van de zonsondergang? Ga samen naar een plek waar de zonsondergang goed te zien is, en geniet van de prachtige kleuren. Flesje wijn mee, en heb een magische avond zonder veel moeite.

11. Geef een origineel cadeau

Die bos rozen hebben we na al die jaren wel gezien. Ben je op zoek naar originele cadeau ideeën voor je partner? Wij hebben er een aantal voor je bedacht. Bekijk hier de cadeautips voor een man, en hier de cadeautips voor een vrouw.

Meer ideeën nodig? Bekijk deze verrassende dagjes uit tot 50 euro per persoon.

Auteur: Quirine Brouwer