Ga naar de inhoud

Huishoudbeurs steeds interessanter voor mannen?

Update:
Huishoudbeurs richt zich op mannen

De Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam trekt steeds meer mannen aan. De beurs was vroeger vooral gericht op (huis)vrouwen. Het aanbod in deze editie is, volgens hoofdredacteur van Libelle Hilmar Mulder, voor iedereen interessant. Wat is er anders dit jaar?

Verandering in programmering en tijdsgeest

Volgens Mulder is de toenemende aantrekkingskracht op mannen het gevolg van een verandering in zowel de programmering als de tijdsgeest. Het percentage mannelijke bezoekers ligt momenteel op 10%, maar Mulder verwacht dat tijdens deze editie, die loopt van 17 tot 24 februari, dat percentage flink stijgt. De reden hiervoor is simpel: steeds meer mannen doen het huishouden en hebben net zoveel interesse in gadgets en snufjes als vrouwen.

Daarnaast merkt Mulder op dat de tijden echt veranderd zijn. Sinds de Huishoudbeurs ontstond in de jaren 50 en 60, was het een evenement specifiek voor vrouwen. Vrijwel alle vrouwen hebben tegenwoordig een parttime- of fulltime baan en dat heeft ook invloed op de huishoudbeurs.

Huishoudbeurs richt zich dit jaar ook op mannen

Bekijk de video hieronder en lees verder >>

Welke stands op de huishoudbeurs zijn leuk voor mannen?

Worden mannen dan blij van de stand ‘blije voeten’ of van autodrop? Er zijn ook klusstands als Dakvensteratwork.nl, F.R.M. tegelwerk, Keukentrend en NL Zonnepanelen. Is een bezoekje aan de bouwmarkt dan niet een veel beter idee?

De Ladies Night of puzzelman geven misschien wat meer vertier voor de mannelijke bezoeker. Al met al nog geen echte ‘mannen-dingen’ te zien. Wel genoeg te proeven!

Een jonger publiek en economische impact

De Huishoudbeurs trekt niet alleen meer mannen, maar ook een jonger publiek. Volgens Mulder dalen veel moeders met hun dochters, tijdens de voorjaarsvakantie, af naar de beurs. Dit zorgt ervoor dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers is gedaald naar 24 jaar. Dit is wederom een voorbeeld van hoe het evenement zich heeft aangepast aan de huidige tijden.

Daarnaast dient de Huishoudbeurs als een economische thermometer. Mulder merkt op: “Als het goed gaat met de Huishoudbeurs, dan zie je dat andere beurzen, waaronder de Vakantiebeurs, ook goed lopen. De huidige economische opleving is goed nieuws voor standhouders bij het evenement.”

Wellicht een evenement om in de gaten te houden voor mannen die op zoek zijn naar de nieuwste gadgets en snufjes én een indicatie willen hebben voor hoe de economie ervoor staat!

TIP: wil je nog kaartjes bemachtigen voor de Huishoudbeurs? Kijk dan op vakantieveilingen.nl.

Bron: wnl

Meer over: