Ga naar de inhoud

Nieuwe Anne Frank musical geeft kippenvel, bekijk de lovende recensies

Update:
Nieuwe Anne Frank musical

Gisterenavond was de première van ‘Je, Anne’. De nieuwe musical over het inspirerende verhaal van Anne Frank, met haar dagboek als basis voor de voorstelling. Bezoekers waren er stil van, het was een erg aangrijpend verhaal. Dat (opnieuw) de moeite waard is om te bekijken. Dit zeggen een aantal Bekende Nederlanders over de musical.

Musical Anne Frank is tijdloos

Na een eerder indrukwekkend succesvolle tournee keert deze productie, die in 2010 met lovende recensies werd onderscheiden, terug naar het podium. ‘Je, Anne’ is een meeslepende, pure musical die zijn inspiratie put uit de dagboeken van Anne Frank. Het belooft het publiek te raken met zijn emotionele diepgang en aangrijpende waarheid. Een unieke gelegenheid om opnieuw meegenomen te worden in het tijdloze verhaal van Anne Frank.

zware avond

hoop dat er zakdoeken liggen

lijkt wel tijdloos

triest en aangrijpend

Een paar recensies van Bekende Nederlanders

Kleine voorstelling

Het verhaal speelt zich af op een klein podium, om het gevoel over te brengen van de krappe ruimte waarin het zich heeft afgespeeld. Het podium is een ster, met in elke punt een andere kamer. Hierdoor blijft het verhaal klein en dicht bij de werkelijkheid.

Na afloop was het publiek een paar minuten stil door de indrukken.

Recensies over de nieuwe musical ‘Je, Anne’

Bekijk de Shownieuws uitzending, met daarin de uitlatingen van vele Bekende Nederlanders over de première hieronder terug.

De tekst gaat onder de video verder >>

Je, Anne – musical over Anne Frank ging in première

Bekijk de beelden van de première hieronder >>

Wereldwijde belangstelling voor de musical

In 2010 trok de musical al 10% toeristen, ondanks de Nederlandse taal. Er is nu al buitenlandse interesse getoond, zegt de producent. De verwachting is dan ook dat de productie Europa in gaat, zodra de voorstellingen in Nederland afgerond zijn. Wellicht met dezelfde cast, dat is nog niet zeker.

Foto: Nationaalarchief

Meer over: