Ga naar de inhoud

Opening Keukenhof 2024: feestelijke 75e editie

Update:

Het wereldbekende bloemrijke park in Lisse, in Zuid-Holland, opent op donderdag 21 maart haar poorten weer. Tot half mei trekt het park duizenden bezoekers uit Nederland en van over de hele wereld. Wat biedt de Keukenhof dit jaar?

Dit jaar is het extra groot feest, want het is de 75 editie van de Keukenhof. 8 weken lang staat de traditionele bloembollententoonstelling weer in volle bloei.

Een uitstapje voor jong en oud

Op de agenda staan dit jaar meerdere bloemenshows en Hollandse activiteiten voor jong en oud. Het park heeft meer dan 7 miljoen bloembollen in verschillende kleuren en variëteiten, en er zijn meer dan 800 verschillende soorten tulpen te bewonderen.

In de 3 paviljoens hebben professionele arrangeurs ook dit jaar weer prachtige bloemenshows gemaakt. Ruim 600 kwekers en handelsbedrijven leveren elk jaar hun mooiste bloemen en planten voor deze shows. Zo krijgen ook rozen, orchideeën en alle andere bloemen, waar Nederland zo bekend om is, een mooie etalage.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Symphony of Colours, openingsshow 21 maart

Op het Molenplein vindt de muzikale openingsshow Symphony of Colours plaats op 21 maart om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. Tijdens deze show, een muzikale reis door de tijd, worden bezoekers verwelkomd met optredens van opera-zangeres Leatitia Gerards en dansers. Het jubileum van 75 jaar Keukenhof wordt gevierd met een ode aan nieuw leven, de lente en de kleurrijke wereld van bloemen, terwijl het vakmanschap van de kwekers en arrangeurs wordt geëerd.

Evenementen en workshops

Naast de spectaculaire en kleurrijke tulpenvelden vinden er ook een groot scala aan activiteiten en evenementen jaarlijks plaats. Dit maakt dat een bezoek aan het park elk jaar de moeite waard is. En nee, het is niet oubollig, wel oer-Hollands. Van muziek concerten tot workshops en kinderactiviteiten, er is elke dag wel iets leuks te doen voor jong en oud.

Op de website van de Keukenhof kun je de agenda bekijken en je eventueel aanmelden voor activiteiten.

Leuke afwisseling ook voor kinderen

Voor kinderen heeft Keukenhof een doolhof, een speel- en dierenweide en een Nijntje speeltuin. Een informatieve speurtocht leidt hen langs de mooiste plekjes in het park.

Meer dan 7 miljoen bloembollen

De drukte met toeristen omzeilen? In alle rust genieten van Keukenhof kan. Ga op een maandag, dinsdag of woensdag voor 10.30 uur of breng een bezoek na 16.00 uur. In de ochtend en aan het einde van de middag is de Keukenhof ook bij uitstek de mooiste locatie om foto’s te maken.

Ieder jaar anders door nieuwe ontwerpen

Keukenhof inspireert haar bezoekers met verschillende ontwerpen en stijlen in tuinen. De onderdelen van het park variëren van de Engelse landschapstuin tot de baroktuin in Franse stijl. Andere delen van het park geven verrassende zichtlijnen en spannende doorkijkjes. De oude bomen geven het park echt karakter.

In de natuurtuin en het Molenbos tref je heesters en vaste planten gecombineerd met verwilderde bolgewassen. De historische tuin toont de oude tulpenrassen die soms al 4 eeuwen geteeld worden. Keukenhof neemt je mee in de geschiedenis van de tulp: de reis van de bergen in Azië naar de geestgronden langs de kust in Holland.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Tuininspiratie Keukenhof 2024

1. Summit Serenity

Betreed de betoverende wereld van Summit Serenity, waar een stralende tulp en weelderige lentebloemen een onvergetelijke ervaring creëren. Dwaal door het kronkelende pad dat je naar de top van de heuvel brengt, omringd door een zee van kleurrijke bloemenpracht. Ontdek een speciale selfieplek om je avontuur in Keukenhof vast te leggen. Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid om je heen en vind nieuwe ideeën voor je eigen tuinontwerp.

2. Beachside Oasis

Stap binnen in de tropische wereld van Beachside Oasis, waar de sfeer van een strandparadijs en de pracht van Keukenhof samenkomen. Ontsnap aan de drukte onder wuivende palmbomen en rieten parasols terwijl je ideeën opdoet voor het omtoveren van je eigen tuin tot een ontspannen buitenverblijf. Laat je inspireren door de ontspannen sfeer, geniet van een drankje aan de bar en bewonder de weelde van voorjaarsbloemen. Verken deze oase van rust en inspiratie, waar elke hoek nieuwe tuinideeën en een vleugje strandvakantie brengt.

3. Mediterranean Oasis

Betreed de betoverende wereld van de Mediterranean Oasis van Keukenhof, waar de charme van het Middellandse Zeegebied tot leven komt. Laat je meevoeren naar een sfeer van gezelligheid en mystiek, omringd door warme terracotta accenten, weelderige planten en rustieke houten elementen. Laat je verrassen door de grillige vormen van cactussen en exotische planten terwijl je geniet van de rustige ambiance. Ontdek hier hoe je in een koeler klimaat een vleugje mediterrane flair aan je eigen tuin kunt geven.

4. Symphony of Spring

Verwelkom de lente met de betoverende klanken en kleuren van Symphony of Spring. Hier ontmoeten kunst, muziek en natuur elkaar in harmonie. Laat je betoveren door levendige graffiti-kunst te midden van een overvloed aan bloemen die de lente aankondigen. Terwijl klassieke muziek de lucht vult, ontdek je innovatieve tuinideeën en laat je je inspireren door de combinatie van muziek en bloemenpracht. Beleef de lente op een unieke manier en laat je meeslepen door de melodieën van de natuur in deze bijzondere tuin.

5. Enigmatic Romance

Neem je geliefde mee naar de romantische Enigmatic Romance Garden. Hier, te midden van weelderige bloemen en een romantische setting, ontdek je een oase van tuininspiratie waar liefde centraal staat. Laat je betoveren door het schilderachtige prieel en bewonder de bloemenpracht in het hart van de rozentuin. Vergeet niet het perfecte fotomoment te beleven met de oude motor met zijspan, een iconisch stukje romantiek in deze betoverende tuin.

Wat is de beste tijd om Keukenhof te bezoeken?

De bloeiperiode van Keukenhof volgt de natuurlijke cyclus. Daarom is het lastig om vooraf te zeggen wanneer het park het mooist is. In het begin van het seizoen bloeien de vroegbloeiende bloemen zoals krokussen, narcissen, hyacinten en de eerste tulpen. Later in het seizoen komen de late bloeiers, waaronder grotere tulpen, tot bloei.

Gedurende het hele seizoen zijn er prachtige bloemenshows te bewonderen in onze paviljoens. Voor het meest actuele bloeibericht kun je hier klikken. Om in alle rust van Keukenhof te genieten, adviseren we om vóór 10:30 uur of na 16:00 uur te komen. Op deze momenten is het park minder druk en kun je schitterende foto’s maken met het zachte licht van de ochtend- en avondzon. Bovendien zijn maandag, dinsdag en woensdag over het algemeen rustiger dan andere dagen.

Hoe koop je tickets voor de Keukenhof?

Tickets voor Keukenhof zijn verkrijgbaar op www.keukenhof.nl en zijn geldig voor een specifieke datum en tijdslot. De prijs van een entreeticket voor volwassenen is € 19,50 (€ 23,00 aan de kassa), voor kinderen (4 t/m 17 jaar) € 9,00 en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Het parkeren van een auto of motor kost € 8,00.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Weetjes over Keukenhof en bloembollen:

  • Jaarlijks zaait Keukenhof ruim 7 duizend kilo eenjarig gras.
  • Kun je wandelen op 15 kilometer wandelpad.
  • Vind je er 2.500 bomen in meer dan 100 verschillende soorten.
  • Staan er ruim 100 soorten prunussen, dit zijn kersenbloesems, die prachtig bloeien.
  • Heeft het een collectie van circa 100 kunstobjecten van diverse kunstenaars.
  • In de historische tuin bloeien authentieke tulpen uit de 16de en 17de eeuw, die de ontwikkeling van 400 jaar tulpenteelt in Nederland laten zien.
  • De omgeving van Keukenhof is uitermate geschikt voor een fietstocht met hetzelfde thema: bollen. Ben je geen fietser, huur dan een fluisterboot en vaar langs alle bollenvelden.
  • De molen die op het park staat stamt uit 1892 en is in 1957 naar Keukenhof verhuisd.
  • Carolus Clusius bracht de eerste tulpen naar Nederland in 1593.
  • Rond 1865 werd het oorspronkelijke parkontwerp gemaakt door vader en zoon Zocher, tuinarchitecten uit Haarlem.
  • In 1949 ontwikkelde een groep bloembollenkwekers en exporteurs het idee voor een tentoonstelling als etalage voor het bloembollenvak.

Foto: Keukenhof

Meer over: