Ga naar de inhoud

‘One Love’ film over Bob Marley nu te zien

Update:
Bob Marley

De film ‘One Love’ over Bob Marley is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen. Kingsley Ben-Adir, een bekende Britse acteur, speelt de rol van Marley. De film is geregisseerd door Reinaldo Marcus Green en geproduceerd door Rita Marley, de weduwe van de legendarische reggaemuzikant.

Deze nieuw productie legt de focus op het leven van de zanger Marley in de jaren ’70 in Jamaica.

Bekijk hier de beelden van de première. Tekst gaat onder de video verder >>

Ben-Adir en het portretteren van Marley

Veel mensen kennen Ben-Adir vanwege zijn optreden in films zoals ‘One Night in Miami’ en ‘Judas and the Black Messiah’. Nu portretteert hij de reggae-icoon. Ben-Adir vindt het een grote eer dat hij deze rol vertolkt. Vooral gezien de blijvende relevantie van Marley’s boodschap van liefde en verzet. “Zijn muziek is ongelooflijk tijdloos”, zegt hij.

Rita Marley en de productie

Rita Marley, de vrouw van de inmiddels overleden reggae-legende, is enthousiast over de keuze voor Ben-Adir als hoofdrolspeler. Volgens haar is hij een acteur die de passie en energie van Bob Marley goed kan overbrengen op het grote scherm. Rita Marley, als een van de producenten van de film, heeft ook haar vertrouwen uitgesproken dat deze film een passend eerbetoon is aan haar overleden echtgenoot en zijn blijvende impact op de wereld.

Bekijk alvast een voorproefje. Tekst gaat onder de video verder >>

De regisseur aan het stuur

Regisseur Reinaldo Marcus Green is evengoed verheugd om aan dit project te hebben gewerkt. Hij heeft de authenticiteit en eerlijkheid van Bob Marley als artiest en activist geprezen en is enthousiast om deze elementen vast te leggen in de film. De film belooft een reflectie uit de eerste hand te zijn op de invloed van Marley’s muziek en zijn politieke en sociale strijd tijdens de jaren ’70 in Jamaica.

Krachtige boodschappen

Bob Marley, geboren op 6 februari 1945 in Nine Mile, Jamaica, was een legendarische reggaeartiest en een icoon van de Jamaicaanse muziekcultuur. Zijn muziek, doordrenkt met krachtige boodschappen van liefde, vrede en sociale rechtvaardigheid, bereikte wereldwijd ongekende hoogten.

Marley begon zijn muzikale carrière met The Wailers, waarmee hij hits als ‘No Woman, No Cry’ en ‘One Love’ produceerde. Zijn invloed strekte zich uit tot ver buiten de muziekscene, waarbij hij symbool stond voor verzet en eenheid.

Erfenis van Bob Marley leeft voort

Helaas overleed Bob Marley op 11 mei 1981 aan de gevolgen van huidkanker. Ondanks zijn vroegtijdige dood op 36-jarige leeftijd blijft zijn erfenis voortleven in zijn tijdloze muziek en de blijvende impact die hij had op de wereldwijde muziekcultuur. Zijn positieve boodschappen en kenmerkende reggaeklanken blijven geliefd bij generaties, waardoor Bob Marley een onvergetelijk symbool van vrede en liefde is geworden. Wij zijn benieuwd naar de film, jij ook?

Bron: Limburger. Video: Talpa. Foto: Debby Ann Powell by Canva

Meer over: